Innlegg fra høsten 2017

Torsdag 16. november 2017

Allerede over halvveis i november ..
Det har lenge vært stille her på bloggen, da jeg ikke helt har hatt «ånden over meg» til å jobbe med nye innlegg.

oscar-Alna

Oscar på tur langs Alna – foto: B. Smaaskjær – november 2017

Siden slutten av oktober har Oscar, som til vanlig bor i 8. etasje, vært på «ferie» hos oss mens  Torild og Per var på Gran Canaria. I de seks årene Oscar har vært et medlem av familiene i 8. og 1. etasje, har 14 dagers ferie hos oss to ganger i året vært normen.

oscar1-snø

Endelig SNØ! Foto: B. Smaaskjær – november 2017

Tirsdag 14. november var folket i 8. etasje igjen kommet hjem – og Oscar ble ellevil da Torild kom for å være med på dagens første tur!

Samme dag kom også årets første snø i Oslo og Oscar tok årets første «bad»på morgenturen….

oscar2-snø.jpg

Grunnet gemalens kne- og balanseproblemer ble det i år tre turer hver dag i 14 dager for undertegnede og skal jeg være ærlig merker jeg tydelig at jeg ikke er noen ungdom lenger og jeg er glad for å Oscar nå har flyttet hjem igjen.

Onsdag 4. oktober  2017

Vi er kommet til oktober – og det går fort mot slutten av 2017.

Det er blitt ny layout- og noen nye sider under «Reisebrev fra Kreta». Bloggen har nå, i tillegg til menyen på toppen, fått en ny meny i sidefeltet som viser alle tilgjengelige sider – jeg håper menyene fungerer slik at det er lett for deg som besøker siden å finne fram!

Da det var brukbart vær i går ble dagen benyttet til tur langs Akerselva med kaffe og nystekt vaffel på HønseLouisas kafé – og bilder av «mektige» fosser med stor vannføring..

2017.01.03 Vulkan

Parti ved Vulkan – nedenfor Nedre foss

2017.01.03 OVreFoss

Øvre foss

2017.01.03 VaghalsenIVøienfallene

Våghalsen i Vøienfallene – ved Hønse Louisas kafé

rose

Kunne ikke gå forbi denne skjønnheten ..

Fredag 27. september 2017
Reisebrevet «Kalispera fra Chania» med bilder fra våre mange rusleturer i Chania og noe informasjon om byen endelig ferdig.
Brukte kvelden i går til å rydde i bildearkivet med bilder fra Kreta fra 2006 og fram til i dag, det trengtes – det var en god del som havnet i søplebøtta!

Søndag 17. september 2017

DSC_0051

Inngangspartiet vårt på Silde studios i Chania.

Kom tilbake fra 10 dagers ferie på Kreta i slutten av uka. Varmt og godt i  Chania som det pleier å være på denne tia. Godt over 20-tallet om natta, noe som betydde at vi måtte ta i bruk air condition for ikke å smelte og siden AC og undertegnede ikke går helt overens, ble undertegnet kraftig forkjølet med feber.
Selv i dag, en uke etter at feberen ga seg, sliter jeg fortsatt med delvis rennende nese og «dott» i det ene øret som jeg fikk under flyturen hjem. En «dott» som  i stedet for å forsvinne blir vondere og vondere…

Startet i dag en ny side med bilder fra Kreta – «Kalispera fra Chania!»  – foreløpig bare noen få bilder, men det vil komme flere fra våre turer på kryss og tvers over hele Kreta.

Lørdag 2. september 2017
Deler av mitt vanlige turfølge, matmor til Oscar, er bortreist denne uka så vi i 1. etasje har steppet inn og hjulpet matfar i 8. etasje med lufteturer hele uka. Dagens tur gikk blant annet til en del av «elvepromenaden» langs Nitelva i Lillestrøm som vi ikke hadde prøvd tidligere. Parkerte ved båthavna på den andre siden av varemessa og gikk «mot» Fetsund. Koselig grusvei og mange sitteplasser langs elvebredden.

Fredag 1. september 2017 – Ny dag – og ny måned!
2013.10.26 Gårdsrom (2)
Har p.t kneproblemer etter tur på kronglete sti langs Lysakerelva 30. juli. Deler av turfølget er bortreist denne uka og jeg hadde store planer om langturer for meg og Oscar, men de lar seg ikke gjennomføre grunnet begrensninger på hvor jeg kan gå og hvor lenge jeg kan gå. Det tærer på humøret og  gjør meg sur! 😦

Onsdag 23. august 2017
Ingen morgentur i dag da jeg skulle være med min datter Marielle til Ahus.
Etter at jeg kom hjem fra sykehuset har jeg sittet ved pcen og jobben litt med bloggen noe som resulterte i en ny side «Tidligere reiser til Lofoten» og starten på «Reisebrev fra Lofoten».

Mandag 21. august 2017
Etter en stille og rolig helg var det i dag morges «full rulle»! Hadde kontrolltime hos øyelege 9.45, vet ikke helt hvor jeg var i går, men jeg fant ut at jeg måtte ha bussen som gikk herfra kl 8.
Så jeg satte vekkeklokka på 1/2 7 for å ha god tid til morgenritualet og alt gikk etter planen helt til jeg satt på bussen for da oppdaget jeg at klokka på bussen jo bare viste 08.03!
Min indre «klokke» hadde spilt meg et aldri så lite puss for den var innstilt på at jeg bare hadde «tiden og veien» til øyenlegen når jeg tok 8-bussen, men det stemte jo ikke!
Jeg hadde kjempegod tid, hele 1 time og 3 kvarter for tidlig ute, så da ble det en liten fotosafari i Universitetshagen – og noe ventetid hos øyelegen.
Regnet med at jeg måtte vente til oppsatt time, men jeg var heldig. Legesekretæren hadde ledig tid til å utføre nødvendige tester, og da hun var ferdig var øyelegen ledig så jeg var ute igjen før oppsatt time!

Lørdag 19. august 2017
Våknet til regn og overskyet vær noe som passet bra da turfølget, som jobber turnus, skal jobbe «dag» i dag og jeg derfor har planlagt litt vask av bad og gulv i dag, noe som trengs!

Besluttet i går kveld å investere i eget domene – http://www.beritpatur.com – så det ble en lang kveld/natt før innholdet på den gamle bloggen var flyttet over til nytt hjem.

Fredag 18. august 2017
I dag ble det en kort rusletur fra Oslo S  langs havnepromenaden til Akershus festning, gjennom festningen og ned på havnepromenaden igjen, før turfølget inntok vinduskarmen på vårt «stamsted», kaffesjappa på hjørnet av Rådhusgata/Akersgata.

frohundAlle i turfølget «elsker» å sitte i vinduskarmen – også Oscar på bildet til venstre – hvor vi har full oversikt over menneskestrøm og trafikk, og nå var det ekstra stas da både trikk og buss er tilbake.

Stedet har vært stengt en stund grunnet gravearbeidene i forbindelse den nye tunnelen til Stortinget, og da de åpnet igjen var det skjedd endringer i lokalene og vi trodde en stund at det var blitt en ren souvernirbutikk. Stor var derfor gleden da vi oppdaget at de fremdeles var «kaffesjappe» i tillegg.

Havnepromenaden1.JPGDetalj fra havnepromenaden 2017

Torsdag 17. august 2017
Sto opp til fint vær – og etter hvert rusletur fra Sjølyst til Lysaker sammen med turkameratene Oscar og Torild. Greit med buss nr 32 rett utenfor døra som tar deg direkte til Sjølyst og flott tur langs fjorden over Vækerøstranda til Sollerudstranda og buss nr 32 direkte hjem igjen.

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..