Tilbake i gamlelandet…

Da er vi hjemme igjen etter noen dager i Edinburgh.

Som her hjemme «på berge» var det ingen sommer i Edinburgh heller om dagen. Med en temperatur på dagtid på rundt +16 – 18 og ned mot +8-10 på kvelden, og i tillegg en sur, kald vind, angret jeg på at jeg ikke hadde tatt med meg boblejakke!
Vi hadde en dag med sol og nesten vindstille og det var den dagen vi var på båttur på «Firth of Forth», ellers slapp vi unna regn på dagtid.

Det regnet kraftig tirsdagskveld og natt til onsdag så det var ganske «nyvannet» og fuktig både i Edinburghs gater og i «Royal Botanic Garden» da vi var en tur innom på onsdag.

Det viste seg at den delen av den botaniske hagen, det er tre forskjellige hager i Skotland som alle hører til «Royal Botanic Garden», som vi besøkte ikke var en «hage», men heller et «aboret» det vil si en park med stort sett bare trær. Parkanlegget var flott med gangveier som slynget seg mellom mange flotte. store trær, men siden vi hadde håpet på blomsterflor ble vårt besøk noe kortere enn vi hadde planlagt.

botanisk

Bildet er hentet fra «Royal Garden»s bildearkiv

En av grunnene til at besøket ble kortere enn planlagt var at stedet var dårlig merket og at parken ikke kunne ses fra gata. Så da vi kom med bussen kjørte vi først forbi, plutselig oppdaget jeg et skilt hvor henvisning til botanisk hage viste tilbake den veien bussen var kommet, så da var det bare å hoppe av bussen og gå over gata og ta neste buss tilbake. Bussen vi nå fikk hadde henvisningstavle med stoppesteder så vi kom av på rett plass, men vi så ikke den smale alléen som var inngangen til parken fordi den gikk skrått inn bak husene som lå langs gata. Etter en stund fant vi et henvisningsskilt som viste til to innganger «East» and «West». Siden vi ikke hadde sett noen inngang der «East»-inngangen skulle være (ved bussholdeplassen i følge Google maps) valgte vi «West». Det viste seg at parkanlegget var stort – og vi gikk og vi gikk – til vi endelig fant «West»-inngangen og da var knærne til gemalen passe lei av å traske på asfalt.

Så etter en nydelig lunsj på «luksus» restauranten i informasjonsbygget valgte vi å følge skiltet til «East» gjennom parken slik at vi kom ut på bussholdeplassen og bare kunne gå rett på bussen tilbake til Edinburgh. På vår vei igjennom parken gikk vi forbi et lite tjern med vannliljer og et «fjellområde» med en liten sildrende bekk, og det meste av blomster var avblomstret så det var nok ikke riktig tid å besøke stedet på!

tjern

Hentet i «Royal Gardens»s bildearkiv

En ting var særdeles artig å oppleve og det var alle de «tamme» ekornene som bodde i parken! Ropte du på dem kom de hoppende bort til deg, og noen var så vant til å bli håndmatet av gjestene i parken, at de klatret oppover buksebenet til vedkomemnde for å få mat.

Som vanlig når vi er ute og reiser, og ikke disponerer bil, er vi flittige brukere av offentlig transport så også denne gang og det ble mange turer på kryss og tvers i Edinburgh-området.

Og torsdags morgen var det tid for retur til gamlelandet….

 

 

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Edinburgh, Reiseblogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..