En or’ntlig skautur!

Okto-Østmarkkapelet (10)

Rundvann ved Østmarkkapellet – foto: Berit Smaaskjær – oktober 2018

For rundt 20 år hadde familien to Sibiran huskies, Mystery og Skaidi,  og bikkjene og jeg var ivrige brukere av Østmarka og vi kunne være borte i 5-6 timer når vi først la i vei. Den vanlige runden var fra Røykås, der vi bodde den gang, via Knuttjern og derfra skogsbilveien mot Mariholtet og etterhvert til Sandbakken. Tilbake gikk vi skogsbilveien langs Elvåga til Mariholtet og derfra sti/skiløype på Lørenskog-siden langs Fri-Elvåga tilbake til Bjørndalen og Røykås.

Okto-Østmarkkapelet (2)

Turfølget på vei til Østmarkskapellet – foto: Berit Smaaskjær – oktober 2018

Det hendte at vi tok en avstikker fra den vanlige turløypa vår og en dag falt valget på en ukjent sti fra Sandbakken, en sti som førte oss til Østmarkskapellet.  Det jeg husker best fra turen var flott natur og koselige små tjern og i årene som har gått har jeg fantasert om å komme tilbake.

Onsdag denne uka ble endelig drømmen til virkelighet!
Planen var egentlig å rusle en stille og rolig tur på turveien fra Skullerudstua til Hauketo, men da vi kom ned på turveien på Skullerud og jeg så skiltet til Østmarkskapellet kunne jeg ikke dy meg, men måtte spørre turfølget om vi skulle endre planene.

Svaret var ja, og vi la trøstig i vei uten helt å vite hva vi hadde begitt oss ut på. Det viste seg snart at stia gikk oppover – oppover – og enda mer oppover, og i tillegg var den svært steinete og der det ikke var steiner var det glatte «svaberg» som vi ikke tok sjansen på å forsere slik at vi måtte gå en god del omveier for å komme fram. Med andre ord, ikke en sti for mitt kranglete kne og jeg må vedgå at jeg gruet meg til å gå ned igjen!

Vel oppe skråningen fra Skullerud bedret stien seg betraktelig – og da vi etter hvert fant en sti som gikk til Rustasaga slapp jeg å gå tilbake samme vei vi kom.

Okto-Østmarkkapelet (1)

Et parti med flott sti mot Østmarkkapellet – foto: Berit Smaaskjær – oktober 2018

Grunnet bratt og dårlig sti brukte vi lang tid opp og vi var ganske slitne da vi kom fram til Rundvann, stor var derfor gleden da vi fant en flott bålplass i vannkanten som vi «lånte».  Vi opptaget i ettertid at det var mange picnicbenker rundt vannet, så hvis vi en gang i framtiden finner ut at vi skal forsøke å gå inn fra for eksempel Grønmo var det mange plasser å velge mellom.

Okto-Østmarkkapelet (8)

Tid for lunsj!, rasteplass ved Rundvann – foto: Berit Smaaskjær – oktober 2018

Mette og litt mindre slitne ruslet vi videre, og da vi i enden av Rundvann fant en sti som gikk til Rustadsaga valgte vi å ta den tilbake. Det viste seg at dette var et smart valg, etter en mindre oppstigning fra Rundvann, fulgte stia, som stort sett var fin og lettgått, åskammen mot Rustadsaga. Her var ingen løse steiner eller blankpolerte «svaberg» slik som stia fra Skullerud hadde hatt.

Okto-Østmarkkapelet (11)

Stia mot Rustadsaga – foto: Berit Smaaskjær – oktober 2018

Selv nedstigningen på sti ned mot Nøklevann var overkommelig med dårlig kne, men siste etappe, som gikk på grusvei ned den bratte Fjellstadbakken og videre til Skullerudstua, var en stor påkjenning for kneet mitt og jeg var redd for at kneet ikke skulle fungere neste dag.

Det var 3 glade – og slitne – turgjengere som ble plukket opp etter 4 1/2 time i skauen på parkeringsplassen ved Skullerudstua – og hurra, kneet mitt fungerte «som vanlig» neste dag!

Det er flott ved Rundvann og ny tur frister, men hvis det blir en ny tur blir det ikke fra hverken Skullerudstua eller Rustadsaga, da prøver vi fra Grønmo!

Okto-Østmarkkapelet (7)

Okto-Østmarkkapelet (5)

Bildene her er fra bålplassen ved Rundvann- foto: Berit Smaaskjær – oktober 2018

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers. Bokmerk permalenken.

1 svar til En or’ntlig skautur!

  1. Tilbaketråkk: Turtips i Østmarka – Reiseglade

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..