Oscar har flyttet inn..

23.10EkebergOscar

Oscar i kveldssol på Ekeberg – foto: B. Smaaskjær – oktober 2018

Mandag denne uka dro folkene i 8. etasje til Kanariøyene slik de har for vane på denne tiden av året – og Oscar flyttet «som vanlig» inn til oss i 1. og blir til neste lørdag.

Siden det ødelagte kneet mitt for tiden ikke er samarbeidsvillig, og Robert er så ustøe og dårlig til beins at jeg ikke tør slippe han og Oscar ut på tur alene, var jeg svært spent på hvordan dette ville gå.

23.10 Ekeberg

Kveldssol på Ridesletta Ekeberg – foto: B. Smaaskjær – oktober 2018

Etter fem dager med 3 daglige turer med Oscar har kneet mitt sagt tydelig fra at jeg må holde meg unna asfalt, samt nedoverbakker. Spesielt asfalt er et problem når en bor midt i Oslo sentrum, og da Kværnerbyen ligger nede i en «dump» i forhold til omgivelsene er også nedoverbakker et problem.

Noen lange turer på 2-3 timer i skauen slik som Oscar og jeg har pleidd å ha når han har vært på besøk blir det ikke denne gang og lufteturene i nærmiljøet, hvor det stort sett bare er asfalt, må begrenset til bare det høyst nødvendige 😦

23.10EkebergRidesletta

Ettermiddagssol på Ridesletta Ekeberg – foto: B. Smaaskjær – oktober 2018

Til vanlig er Ekebergskråningen med sitt nett av sti- og gangveier et av våre faste turområder, men mesteparten av Ekebergområdet er for kuppert, og skogs- og gangveier er for hardt for mitt dårlige kne, så det at jeg er «lommekjent» i området kommer derfor godt med nå når jeg er avhengig av naturlige skogsstier.
Så hver ettermiddag er det biltur opp til Ekeberg Camping og en tur på stiene som går på kryss og tvers i skauen oppe på flata. Ikke det mest spennende området og gå tur, men bedre enn ingen tur!

Oscar på Bingsfoss – foto: B. Smaaskjær – oktober 2018

Tidligere har det vært en koselig skogssti langs Glomma ved Bingsfoss så for at vi skulle få litt variasjon fra Ekeberg gikk turen i dag til Bingsfoss.

Stor ble forbauselsen da det viste seg at det nå var laget turvei helt fram til plassen der vi pleide å raste. Turveien var både stor og bred, med god plass til en liten lastebil, flott for folk med barnevogner og rullestoler, men det var ikke lenger det minste koselig å rusle langs Glomma….

Etter å ha fortært medbragt ruslet vi slukørte tilbake til bilen, blir nok ikke noen ny tur til Bingsfoss med det første…

26.10BingsfossBoller.jpg

 

26.10BingsfossOscar.jpg

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..