Vår i anmarsj?

De siste dagene har det sildret og rent – og snø og is har fått bein å gå på. På torsdag tok turfølget og undertegnede seg derfor en tur Langs Bestumkilen i flott vårvær for å se hvor langt våren var kommet.

Vanligvis tar vi bussen til Lysaker og går mot sentrum, men denne gangen gikk vi av på Sjølyst for å slippe å få den skarpe vårsola midt i fleisen. Gangveien langs Bestumkilen, fra Sjølyst til Vækerø, var både bar og saltet! Saltede veier er vondt for Oscars labber så vi måtte ty til løssnøen på siden av gangveien. Heldigvis var snølaget tynt og de bare flekker store, så det gikk greit selv med joggesko.

Maritim

Nydelig vårdag langs Bestumkilen – foto: B. Smaaskjær, februar 2019

Gangveien videre fra Maxbo på Vækerø går helt nede i strandkanten gjennom en vernet engelsk landskapspark fra 1600-tallet. Oppe på høyden ligger tidligere Vækerø gård, den gammel teglsteinsbebyggelsen i nygotikk er oppført rundt 1880 og er verdt en nærmere titt. Gården har tidligere vært i familien Løvenskiolds eie og den var tidligere en del av godset Bærums verk, dagens eier er Hydro.

Fra Vækerø og fram til Sollerudstranda var gangveien sølete og noen steder isete, men det var først da vi nærmet oss nesset før Sollerudstranda at gangveien var så isete at vi ikke tok sjansen å gå over med joggesko, så der måtte vi gå en liten omvei ned på stranda og klatre litt for å komme forbi.

Vøienstranda

Mot Killingen – foto: B. Smaaskjær, februar 2019

Men det er nok ennå en stund til våren kommer selv her langs Bestumkilen!
I skråningen rett før du runder nesset ved Sollerudstranda pleier det å være blått-i-.blått når våren har gjort entre, men på denne turen så vi ikke en eneste blåveis på vår vei  så vi må nok gjøre et nytt forsøk om l uke eller 2 hvis været fortsetter slik som det har vært de siste dagene…

oscar

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Reiseblogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..