Bare noen dager igjen av mai …

Sommerkveld på Fetsund lenser – foto: B. Smaaskjær mai 2019

…. og sommer’n er rett rundt hjørnet!

Jeg er så glad for at årets mai måned har vært tilnærmet normal med sol og regn om hverandre. Vel, en svært varm slutt på april har gjort at temperaturen føltes noe kjølig, men jeg tror den er ganske normal den også.
Temperaturen er i hvert fall ideell når man elsker å gå tur, ikke for varmt og ikke for kaldt så lenge man går – og skulle sola bli altfor plagsom er det rett som det er en sky på vei…

På tur i skau’n lukter det deilig av fuktig mold, vårblomstene er på hell og sommerblomstene er begynt å titte fram, akkurat slik det skal være på denne tiden av året.

Samme hvor jeg snur meg er det frodig og grønt og jeg håper det fortsetter slik, med passe varme og noe regn nå og da slik at naturen får reparert skadene etter fjorårets tørkesommer.

Frodige, grønne jorder et eller annet sted i Sørum – foto: B. Smaaskjær mai 2019

Det evige spørsmålet om «Hva vi skal ha til middag i dag», har gjort at gemalen og jeg denne våren har innført en ny rutine, hver fredag spiser vi middag ute. Da vi begge er glade i naturen, og ingen av oss sier nei takk til en biltur, blir middagen gjerne kombinert med oppdagelsesturer i områder vi sjeldent besøker.


Sist fredag hadde vi tenkt oss til kroa på Lierskogen etterfulgt av en tur over Hurumlandet, men det ble bråstopp da vi svingte inn i Operatunnelsen!
Da informasjonstavla kunne fortelle at vi måtte regne med å bruke 90 minutter bare til Lysaker, tok vi første avkjøring til høyre og satte kurs nordover.
Ute på E6 nord gikk det greit helt til vi nærmet oss avkjøringen til Skjetten, så da ble det gamleveien til Skjetten, videre på lokale veier til Frogner og etterhvert Ullensaker kirke på vår vei til koselige Sanngrund rett før Skarnes.

Etter å ha spist oss gode og mette var det tid for hjemturen og den gikk over Funnefoss, Rånåsfoss, Blaker og Sørumsand – før vi satte kurs mot Fetsund og lensene.

Arbeidsbuer på Øyern – foto. B. Smaaskjær mai 2019
Forsommeridyll på Fetsund lenser – foto: B. Smaaskær mai 2019

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..