Urban rusletur

Turfølget på vei igjennom smuget i Anton Schjødts gade – foto: B. Smaaskjær mai 2019

Blir du med på tur?

I dag hadde turfølget planlagt en tur til parken «Idioten», som kommunen skulle ha oppdatert med tulipaner og syriner i fjor, og derfra videre til Akerrselva.
I følge Google maps, skulle parken ligge på Adamstuen, så vi ruslet ned til Ruinparken og trikk nr 18.

Det viste seg snart at «Idioten» på Adamstuen IKKE var den parken som vi forventet oss, men siden vi ikke hadde ruslet i området tidligere var det ok.
Helt i tråd med hva vi pleier å gjøre når vi er ute og går tur, valgte vi bort den trafikkerte Ullevålsveien og svingte inn første og beste lille tverrgat, von der Lippes gate. Her fant vi etterhvert et lite smug, som i følge et gammelt skilt på en husvegg, en gang i tiden hadde hatt navnet Anton Schjødts gade, og se hvilke skatter vi fant der!

Over og under koselige gamle hager i Anton Schjødts gade – foto: B. Smaaskjær ,mai 2019

Vel i gjennom smuget kom vi ut i Geitmyrsveien, også det en trafikkert gate, så da vi så et gangvei-skilt som gikk inn på området ved Lovisenberg sykehus var ikke valget vanskelig. I utkanten av sykehusområdet fant vi en liten park med godt med benker som innbød til en stille stund, se bildene under.
Dessverre virket parken noe forsømt, det var mye tørt på buskene og ingen vannføring i den lille bekken som ses på bildet under. En liten dam var det også i anlegget, men uten vann var den et trist syn.

Bildene over og under er fra parken på området til Lovisenberg sykehus – foto: B. Smaaskjær mai 2019

Neste stopp på turen var Vøienvolden gård, en gammel kjenning som vi har vært oppom flere ganger når vi går tur langs Akerselva.

Det gamle fredede gårdsanlegget med syv hus fra 17- og 1800-tallet rundt tunet er en virkelig perle der det ligger på en høyde over Akerselva.
I begynnelsen av mai hvert år er det liv og røre på tunet med arrangementer i forbindelse med bydelsdagene på Sagene, og 1. søndag i advent arrangeres gammeldags jul, ellers i år er det dessverre ingen kjente publikumsaktiviteter i anlegget og ingen av husene er åpne for publikum.

Oscar på tunet på Vøienvolden går – foto: B. Smaaskjær mai 2019
Bildene under er også fra Vøienvolden.

Nå var vi kommet fram til Akerselva og neste stopp er en annen av byens perler, nemlig Hønse-Louisas hus ved Vøienfallene og en etterlengtet kopp kaffe!

Siden forrige besøk hos Hønse-Louisa sommerne 2018 er det kommet nye drivere, og «Anne på landet» som overtok i mai i år, har både pusset opp innvendig og utvidet uteserveringen. I tillegg er menyen utvidet så nå er det også annet å få kjøpt enn vafler – og i tillegg kan du kjøpe vafler og kalde/varme retter til kl 18!

Nye åpningstider er 11.00-18.00 alle dager unntatt mandager, og det er også planlagt at stedet skal være åpent på vinteren.

Hønse Louisas hus – foto: B. Smaaskjær mai 2019

Etter å ha slappet av med et godt måltid og godt drikke ved Vøienfalleen var det på tide å se om vi kunne finne en trikk og ta fatt på hjemveien.

Takk for turen , det var koselig at du ville bli med! 🙂

I ettertid fant jeg ut at det også er en park med navnet «Idioten» i Homansbyen, så turfølget og jeg prøver vel igjen neste uke hvis været tillater det.

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..