Velkommen juni…

Steinbruvann – foto: B. Smaaskjær juni 2019

Lørdag 8. juni 2019
Så langt i juni har været i Oslo-området vært svært skiftende og det har stort sett kommet noen dråper fra oven annen hver dag. Temperaturen har de fleste dager holdt seg rundt +20, så turfølget har kunnet ruslet rundt uten at det var fare for at vi ville smelte.
Stadige regnskurer har gjort at naturen er grønn og frodig, og i skogen er det en herlig lukt av våt skogbunn – og koselige klukking av små og store bekker både nye og gamle…
Det er ikke bare turfølget som setter pris på at naturen blomstrer i år, også fuglene priser gavmildheten med de nydeligeste konserter

Bekk i Grorudmarka – foto: B. Smaaskjær juni 2019

Torsdag 6. juni var det varslet +30, tordenvær og store mengder regn over Østlands-området på ettermiddagen. Heldigvis ble det ikke fullt så ille som varslet her i Kværnebyen, men noen millimeter med regn ble det også her.

Skybrudd i Kværnerbyen – foto: B. Smaaskjær juni 2019

Det regnet så kraftig at jeg måtte flytte møbler og blomsterkassene som står ved rekkverket på vår terrasse, som ligger inne i bygget, 1,5 til 2 meter inn for at det ikke skulle bli vått.
Severdig lysshow og konsert fra oven hadde vi også, men alt i alt ble det ikke så ille som forventet.

Frodig og grønt på terrassen i år! – foto: B. Smaaskjær juni 2019

Terrassen ja, jeg satser nå på flerårige vekster, er så lei av å kjøpe nye planter hver vår!

På sensommeren i fjor gikk jeg til innkjøp av en syrinhortensia og et blågrønt pyntegress, som begge har overvintret innpakket på terrassen. Da jeg ønsket en mer fyldig hortensia ble den skjært kraftig tilbake i fjor høst, og jeg var svært spent på om den ville komme igjen i år.
Både den og gresset, som ble skjært ned i våres, ser ut til å trives, så i år har jeg gått til innkjøp av ytterligere en frøstjerne og to akeleier. Også en rabarbara og noen flerårige krydderurter er kommet til, så får vi se om også de går med på å overvintre på terrassen.

I våres hadde jeg krokus og tulipaner i en stor murbøtte, da de takket for seg, kjøpte jeg en pose med frø til sommerblomster som jeg sådde i bøtta.
Nå har jeg en tett grønn eng av blader fra i hvertfall 5-6 forskjellige sommer-blomster, kjenner igjen blader fra kornblomster og ringblomster, men hva det ellers er blir spennende..

Det begynner og bli grønt og frodig på terrassen, fra venstre mot høyre på bildet over: Murbøtte med sommerblomster, gressløk og rabarbra, rosa margritter, akeleier, rosa margritter (på bordet), ved siden av søyle frøstjerne og pyntegress – og til slutt syrinhortensia som har fått besøk av blå og hvite lobelia i krukka. Krukke med oregano, timian og hvitløk, to potte med nelliker og en liten sommer dahlia har ikke kommet med på bildet.

Men ingen av dahliane fra i fjor har overlevd, selv om knollene fikk bo i vinskapet i vinter!
Kanskje like godt, 2 av 4 planter måtte kastes i fjor på grunn av sykdom, knollene må graves opp og overvintres inne. Jeg syns det var litt vel mye styr som ikke ble veidd opp av blomsterprakt.




.


Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..