Tur til ukjente trakter

Skyformasjon «Opprørt hav» over Tøyen i dag 12. juni – foto: B. Smaaskjær juni 2019

Stolpejakten fortsatte med full styrke i dag på jakt etter stolper utsatt ved Hausmnns bro ved Akerselva på Grønland og i Botanisk hage.

Vi er ofte på kafeen på Tøyen hovedgård i Botanisk hage, men for å finne dagens stolper måtte vi gå litt utenfor vår faste rute og da snublet vi på vår vei over både ekorn, grevlinger og fugler på et område med flere flotte tresløydarbeider!

Grevlingfamilie – foto: B. Smaaskjær juni 2019
Lekende ekorn – foto: B. Smaaskjær juni 2019

Etter en kopp kaffe på kafeen ruslet vi videre for å lete etter de siste fire stolpene som sto på dagens liste. I følge kartet skulle to av de ligge et eller annet sted i skrenten mellom Tøyenbadet og «Ola Narr», som ligger oppe på høyden på baksiden av Tøyenbadet.

På vei over til Tøyenbadet ble vi oppmerksom på den merkelige skyformasjonen som du ser på bildet øverst på siden. Denne typen uværsskyer hadde ingen i turfølget sett tidligere så vi ble ganske fasinert av «bølgene» på himmelen med det vanskelige navnet «Altocumulus undulates aspratus» eller oversatt til norsk «Opprørt hav», et beskrivende navn.

De to første stolpene var lette og finne, men da vi skulle prøve oss på stiene i skråningen mellom Tøyenbadet og Ola Narr fikk vi store problemer.
Ikke bare-bare å klatre opp bratte stier hvor et tykt lag med råtnende løv og store nedbørsmengder over en lang periode hadde gjort stiene sleip og vanskelig å forsere. Vi prøvde flere stier og fikk til slutt – med hjelp av trær og buskas – dratt oss opp skråningen, men stolpene vi var på jakt etter fant vi ikke. Så sleipe og farlige som stiene i skåningen var, fant vi ut at vi heller fikk komme tilbake senere i sommer og prøve på nytt.

Fra «Ola Narr»s høyese punkt – foto: B. Smaaskjær juni 2019

Som sagt, vi kom oss opp på «Ola Narr», det flotte grøntområdet beliggende mellom jernbanen og skrenten ned mot bebyggelsen langs Finnmarksgata.

På området, som før dagens tur var ukjent område for oss, fant både luftepark for hunder, lekeområde og et utsiktspunkt med to picknic-benker – og noen områder med humle- og bivennlige blomster.

Nå vet vi om stedet – og vi kommer tilbake….

Markblomster på «Ola Narr» – foto: B. Smaaskjær juni 2019

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..