På vei til Trondheim..

MS Finnmarken – foto: Hurtigruten/ Ronny Olsen

Onsdag 19. juni 2019 – en lang dag med venting er endelig slutt.

Dagens slagplan var å bli på hotellet til vi måtte ut kl 12, deretter en røyk og en kopp kaffe hos Baker Brun på Bryggen før vi hentet bilen og satte kurs mot hurtigrutekaia på Nøstetangen og sitte på kaia og dingle med bena til det var tid for å gå ombord.

Etter rundt en time på kaia, ble det endringer, det var så kjedelig å sittte der at vi bestemte oss for å ta en tur innom Askøy før vi dro hjem!
Askøy var en skuffelse, alt for mye bebyggelse og ingen natur eller annet spennende å se på så det ble en rask tur og rundt fire var vi tilbake på kaia.

Selv entret jeg hurtigruta med bagasjen vår rundt fem etter at vi hadde spist lunsj i bilen, mens Robert og bilen sto igjen på kaia – og der ble de stående i timesvis.
Selv om vi sto som nummer tre i køen, var Robert, på grunn av at vi bare skulle til Trondheim, den siste som fikk lov til å kjøre ombord og da var klokka blitt ni på kvelden!
Da han endelig fikk entret skipet bar det rett til restauranten for litt mat og deretter fant vi et lite bord og to stoler ved vinduet hvor vi kunne beundre naturen vi selte forbi og der satt vi langt ut over natta.

Vi kunne jo ikke gå å legge oss så lenge vi så noe, vi tok jo turen nettopp for å se denne delen av Hurtigrutens seilingsrute!
Som ved tidligere seilinger med Hurtigruten var vi også denne gangen heldige med været, så vidt en krusning på havet og lettskyet vær som ga flotte skyformasjoner..

Bildende over er fra turen gjennom Bergens skjærgård mot Florø

Når klokken nærmet seg ett og sikten begynte å bli dårlig ruslet vi ned til lugaren på 3. dekk og krabbet til køys.
Det viste seg snart at lugarens plassering nesten akter ikke var helt optimal, vi hørte maskinenes montone during svært godt og jeg hadde så vidt sovnet da skipet klokken 3:30 anløp Florø på sitt første nattlige anløp.

Morgentur på dekk – foto: B. Smaaskjær juni 2019

Torsdag 20. juni
Jeg våknet av at det bråket noe helt forferdelig da skipet la til og bakket ut igjen etter å ha satt av folk og gods. Jeg hadde så vidt funnet Ole Lukkeøye igjen, da jeg på nytt ble vekket, denne gang nattlige anløp i Måløy.
Da var klokka blittt nesten 6 og jeg gadd ikke å prøve på å få sove igjen, så jeg sto opp og tok gikk en rask runde ut på dekk…

På vei mot Ålesund – foto: B. Smaaskjær juni 2019

Også i dag var været på vår side; småkruset vannspeil og så tidlig på dagen lettskyet vær. Utover dagen, når vi seilte videre nordover, skulle vi få både solgløtt og regnbyger.
Etter en liten tur innom Ålesund på morgenkvisten, satte vi kurs mot Geiranger 2-3 timers seiling hver vei og deretter returnert vi til Ålesund for et lenger stopp på ettermiddagen.

På vei til Geiranger – foto: B. Smaaskjær juni 2019
«Friaren» i Geirangerfjorden – foto: B. Smaaaskjær juni 2019

Fossene «De syv søstrene», bildet under, og «Friaren», bildet over, ligger på hver sin side av Geirangerfjorden og i følge sagnet skal ”Friaren” stadig ha vært på frierføtter til ”De sju søstrene” på motsatt side av fjorden, men han fikk stadig nei, og ble til slutt så deprimert at han slo seg på flaska. Nederst på bildet over kan du se flaska nederst i fossen.

Det heter seg at det skal være syv søstre, men jeg kunne bare telle fem da vi seilte forbi.

«De syv søstrene» i Geirangerfjorden – foto: B. Smaaskjær juni 2019
Bebyggelse i Homlongvika i innseilingen til Geiranger – foto: B. Smaaskjær juni 2019
Geiranger – foto: B. Smaaskjær juni 2019
Solnedgang fra leia mellom Molde og Kristiansund – foto: B. Smaaskjær juni 2019
Solnedgang med regnbue fra leia mellom Molde og KRistiansund – foto: B. Smaaskjær juni 2019

Fredag 21. juni
Etter en – denne gang – god natts søvn, var det tidlig opp i dag. Selv om vi ikke skulle legge til kai i Trondheim før klokken ti, måtte vi være ute av lugaren klokken åtte så allerede seks var jeg ute av køya.

Vi har tidligere seilt med hurtigruta fra Trondheim og nordover, og syns den gang at Trondheimsfjorden var utrolig lang og kjedelig, så vi håpet at vi var kommet et godt stykke inn i fjorden i løpet av natta.
Den gang ei, vi hadde så vidt startet på innseilingen da vi var ferdig med frokosten så det ble en lang formiddag før vi klappet til kaia i Trondheim klokken ti.
Da vi kom i land fikk vi beskjed om at bilen allerede var kjørt i land og den skulle stå på parkeringsplassen, så vi ruslet avgårde for å se om vi kunne finne den.
Det gjorde vi IKKE! Det viste seg at den fremdeles var ombord så det tok ytterligere en halvtime før vi kunne sette nesa sørover mot Oslo.

I Trondheim regnet det og det gjorde det helt til vi kom til Drivdalen, derfra og til Lillehammer, hvor vi overnattet, hadde vi fint, men noe kjølig vær.
På hotellet i Lillehammer krydde det av folk med sykklel – jeg hadde helt glemt at helga rundt St. Hans er helga for «Den store styrkeprøven» – så vi bestemte oss til å komme tidlig avgårde fra Lillehammer for å unngå mulige sykkelister underveis.

Lørdag 22. juni
Tid for siste etappe, allerede klokken åtte var vi på plass i bilen og satte kurs mot Oslo. Fram til Moelv gikk det greit, men derifra, forbi Hamar og til avkjøringen til Elverum var det «slalomkjøring» med nedsatt hastighet på grunn av veiarbeid.

Etter å kjørt rundt en og halv time var det tid for pause, men alle tidligere rasteplasser langs veien var borte, først ved Strandlykkja fant vi en.
Ny og flott var den, men ingen hadde tenkt på tilgjengelighet da den ble laget!
Alle sitteplasser var en trapp ned – på en hylle nede i skråningen mot Mjøsa. Sikkert flott utsikt, men ubrukelig for folk med rullestol, barnevogner og dårlige knær.

Så det ble ingen kaffe-/røykepause og strekk på beina på oss denne gang, det er lenge siden sist vi kjørte strekningen Lillehammer – Oslo på under tre timer…

Selv om vi setter pris på å farte rundt er det veldig god å være hjemme igjen!

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Norge, Reiseblogg. Bokmerk permalenken.

1 svar til På vei til Trondheim..

  1. Barbro sier:

    Høres ut som en Kjedelig tur… Bare finvær…. men utrolig mange fine bilder 🤗

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..