Farvel juni – hva bringer juli?

Kampenhage1.jpg

Sommerlig idyll på Kampen – foto: B. Smaaskjær juni 2019

Da er juni måned gått over i historien…
En måned med mye og blandet vær slik som det pleier å være på denne tiden av året.  Vi har hatt dager med sommertemperaturer – og dager med kjølig vær, noen dager har vi nesten regnet bort og andre dager har sola steiket – helt normalt spør du meg.  Jeg trives best når gradestokken holder seg rundt + 20 og sier ikke nei takk til en regnskur i ny og ne så jeg er godt fornøyd med årets juni!

Middelalderparken-Svanesjø-13.06.

Gamle Oslos svanesjø – vannspeilet i Middelalderparken – foto: B. Smaaskjær juni 2019

Jeg husker med gru fjorårets sommer; tre sammenhengende måneder med stekende sol og tørke. En tørke som førte til at nivået på grunnvannet i landet vårt sank faretruende, et vannlager som både naturen og vi mennesker er avhengig av, og som det i følge ekspertene vil ta tid å fylle opp igjen.

Jeg husker fjorårets svidde veikanter, skogbunnen som luktet svidd, trær som sto uten blader og bondens svidde jorder uten antydning til grønt og ser med glede at været så langt denne sommeren prøver å rette opp skadene fra i fjor.
Å rusle rundt i naturen er igjen en glede, det lukter friskt og frodig i skogen og det er grønt og frodig hvorhen du snur deg!

Turfølget og undertegnede rusler til stadighet i og omkring byen vår, men det er ikke så ofte turen går fra Frysja og nedover langs Akerselva.
Området er flott, men det ligger litt utenfor vår alfarvei og i tillegg er vi ikke begeistret for områder med mye folk, noe det alltid er langs Akerselva.

Akerselva1

Grønt og frodig! Fra tur langs Akerselva i slutten av juni 2019 – foto: B. Smaaskjær juni 2019

Akerselva2

Siden det var lenge siden forrige gang Akerselva sto på agendaen, og værvarslet for torsdag i forrige uke meldte kjølig og lettskyet vær, håpet vi at folkestrømmen langs elva ikke var for tett. Det at det i tillegg skulle være utplassert noen stolper rundt Frysja og videre nedover Akerselva mot Nydalen slik at vi kunne kombinere stolpejakt og kosetur langs elva var et ekstra pluss.

Og tur ble det, og som vanlig valgte vi bort gangveien og tok de smale stiene som finnes enkelte steder mellom Maridalsvannet og Nydalsdammen. Stier hvor vi sjelden møter folk, slik også denne torsdagen.
Det vi glemte å ta med i regningen var det kraftige uværet som hadde vært kvelden før hvor regnet bøttet ned, det ble en del hopp og sprett og skliing på glatt underlag, samt et realt gjørmebad på stia langs Stilla hvor vi kom til et område hvor det ikke var mulig å komme tørrskodd over.
I det hele var det noe mer folk enn vi hadde forventet, men ikke flere enn at vi slapp å gå i kø  og etter litt leting fant vi også stolpene vi jaktet på.

Akerselva

 

 

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..