Og dagene rusler og går…

FestningHester

Beitende hester utenfor Akershus festning – foto: B. Smaaskjær juli 2019

Deilig å være tilbake i Oslo igjen etter turen i vesterled..
Byen i mitt hjerte har så mye å by på som for eksempel beitende hester utenfor Akershus festning en tidlig tirsdags morgen!

Tilbake til dagligdagse rutiner som for eksempel å starte dagen med et besøk hos fotpleier før dagens tur med turfølget.  Fotpleier holder til i Stortingsgata og turfølget skulle jeg møte på Sørenga og da mine knær ikke er spesielt glade i asfalt, gikk turen til Sørenga via Akershus festning og Havnepromenaden.

Festning.jpg

Akershus festning mot Karpedammen – foto: B. Smaaskjær juli 2019

Selv om klokka ikke var mer enn 10 på morgenen var det allerede mange turister ute og politihestene som beitet utenfor festningen var et populært motiv. Inne på festningsområdet var det også begynt å bli folksomt og ved karpedammen rett innenfor porten var det nesten umulig å komme fram på grunn av et stort asiatisk reisefølge.

GrevWedel.jpg

Grev Wedels plass – foto: B. Smaaskjær juli 2019

Vel over broa over Kongensgate, det vil si den tidligere voldgraven, ble det straks færre turister og det var stille og rolig over Grev Wedels plass og ned til Havnepromenaden hvor turistene igjen var på plass.
Ingen store endringer bortover Havnepromenaden, men ved Opera’n hadde det skjedd ting siden forrige gang jeg var på disse kanter.

Tidligere var det en triksebane for sykkel på Langkaia rett overfor Havnelagret, her var det nå gravd opp og plakaten som sto på gjerdet kunne fortelle at i løpet av juli ville en lekeplass med klatrestativ, karuseller og balanseringer være klar.

byggearbeider.jpg

Og i krysset Langkaia/Operagaten rett vede Operaen og nye Deichmann var trappen ned mot vannet endelig i ferd med å ferdigstilles, det har virkelig tatt tid å få på plass denne!

Opera-trapp.jpg

Endelig trapp! – foto: B. Smaaskjær juli 2019

Og langs Akerselva på den andre siden av Operaen, er endelig parkdragene langs elva på plass.  På Akerselvallmenningen på den andre siden av elva, finner du det prisbelønnete boligprosjektet Munch brygge, som med sine karakteristiske røde teglfasader lyser opp i et ellers svært så grått Bjørvika.
Flere spennende restauranter/kafeer er allerede på plass og flere forretninger er på vei inn. Det som gjenstår er en gjennomgangsmulighet mellom boligene og broa ved Munchmuseet slik at man kan gå igjennom de flotte uteområdene.

Munch_Brygge_Scan_KR_Mørtel_9439_web.jpg

Munchs brygge – bildet funnt på BMCs hjemmeside

Lenger inn på Akerselvallmenningen – i krysset ved Dronning Eufemies gate –  legges siste hånd på uteområdene rundt det nye hotellet til Nordic Choice.  Planlagt åpning av hotellet, som har fått navnet Clarion Hotel Oslo, er 1. august 2019, så om knappe tre uker får Oslo ennå flere muligheter for mat og opplevelser.

clarion-hotel.jpg

Clarion Hotel Osl – illustrasjonsbilde hentet fra Nordic Choice

 

På gateplan kommer restaurant- og barkonseptet Kitchen & Table med stgor uteservering som vender mot Akeselva og Dronning Eufemias gate – og i tillegg Shutter Bar, fylt med forfriskende drikke, og også den med utesrvering mot Akerselva.

Clarion Hotel Oslo shutter bar

Shutter bar – illustrasjonsbilde hentet fra Nordic Choice

Nok reklame for i dag
– nå ut på Sukkerbiten og over broa til Sørenga, deretter en kopp nydelig kaffe og en gallette med chevre på Dock espressobar sammen med turfølget før vi ruslet hjem til Kværnerbyen.
Apropos Dock beliggende på kaikanten på Sørenga med utsikt mot Havnelagret, stedet kan virkelig anbefales nydelig kaffe, nydelige mat og en innehaver som må oppleves!

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..