Sommer’n er på hell…

Lørdag 10. august 2019
Siden forrige innlegg har vi forlatt juli måned og kommet et godt stykke inn i august.  Været i perioden har vært «både og» akkurat slik jeg liker det med sol og regn om hverandre. Også temperaturen har stort sett vært på min side, det vil si omtrent som en vanlig norsk sommer et sted +/- 20-22.

Som tidligere nevnte er/var turfølget og undertegnede bitt av «stolpejakt»-basillen, og da vi i slutten av juli fant ut at vi hadde bare 20 poster igjen av i alt 54 poster på Nordstrand-kartet, kartet som dekket vårt nærmiljøet, bestemte vi oss for å gå for de resterende 20 postene.

Stolpe-Nykvistskogen-1-23

Byggverk i Nykvistskogen – foto: B. Smaskjær juli 2019

Årets «Stolpejakt» ble avsluttet med en intens innspurt på jakt etter poster som var satt ut i områder rundt Lambertseter og Nordseter, områder som ligger langt utenfor vår vanlige rute. Værgudene vartet opp med flott, ikke for varmt vær, så det ble to fine dager i ukjent «terreng». Flere av postene var lagt til turstier gjennom friområder, men det var også lange transportetapper på asfalt noe som ble for mye for mine knær.

Så da var kneproblemene igjen på plass – ingen tur med turfølget den siste uka i juli!
Prøvde så en liten tur på den steinete og ujevne turveien langs Steinbruvann en av de første dagene i august, det gikk tålig bra helt til vi forvillet oss inn på en sti hvor vi måtte klatre over noen steinblokker for å komme fram! Men fram til vår faste plass kom vi – og tilbake til bilen samme vei, men etterpå måtte jeg igjen bite i det sure eple og sette meg til rette i sofaen i noen dager.

Steinbruvann-02.08Plassen «vår» ved Steinbruvann – foto: B. Smaaskjær 2. august 2019

Så langt i august har jeg derfor måttet ta det med ro, det vil si småturer annenhver dag i områder hvor jeg kan gå mest mulig på gress og i går fredag en noe lenger tur i ulent terreng på dårlige stier i Ekebergskråningen.  Tidligere erfaringer med skaden i høyre kne hadde fortalt meg at ulent terreng er helt topp, så jeg var spent på om også venstre kne var av samme oppfatning.
Problemet i venstre kne er ikke det samme, men behandlingen virket, så er jeg heldig fungerer knærne snart ok igjen.

 

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..