Noen dager på Kreta

vårtSmug

«Vårt» smug – Antonio Gampa – sett fra uteplassen vår – foto: B. Smaaskjær august 2019

Gemalen og undertegnede har, som vanlig på denne årstiden, stukket av fra gamlelandet. Vel ble det noe tidligere enn vanlig i år og det merkes godt på mengden av turister i Chanias smug – og ikke å forglemme på biltrafikk og parkeringsmuligheter!

For det første brukte vi en time fra flyplassen og til utkanten av Chania’s gamleby der vi alltid bor, vanligvis bruker vi 20 minutter på strekningen – og deretter startet den virkelige utfordringen nemlig å finne en plass hvor vi kunne sette fra oss bilen!

Gamlebyen i Chania er bilfri og utenfor sperringen er det gateparkering som gjelder.
På «vår» side av gamlebyen, i Neo Hora, er området hvor det er mulig å sette fra seg en bil svært begrenset – og veldig populært blant turister og fastboende som ønsker å spise middag på en av restaurantene langs havnepromenaden – eller i «hovedgata» i gamle gamlebyen, som er parallellgate til «vårt» smug, bildet under viser begynnelsen på Theotokopoulou som gata heter.

Chania topp.jpg

 

Vi er jo vant med parkeringsituasjonen her og vet at mellom kl 18 og 22 er det fullstendig kaos og kan du bare glemme og finne en ledig plass, men dette hadde gått helt i glemmeboka før denne turen. Vet ikke helt hvor vi var da vi bestemte oss for å ankomme sent en lørdagskveld i midten av august, det var jo å be om «juling», høysesong for turister og absolutt ALLE skal til Chania og spise middag..

Vi sirklet rundt og rundt i 1 1/2 time før lykken var med oss, endelig en ledig plass.
Riktig nok langt unna der vi holder hus, men den fikk duge til søndagsmorgen!
Nå har vi i hvertfall lært,  aldri mer ankomme Chania en lørdagskveld!

vei

Som vanlig når vi er på disse kanter sto en tur opp til fjellplatået Omalos på programmet, så etter søndagsfrokosten ruslet vi bort og hentet bilen.  Og som vanlig kjørte vi ikke strake veien til Omalos, men valgte den første sideveien som så spennende ut vel vitende om at de fleste sideveier på Kreta som regel kommer ut på en eller annen hovedvei etter noen mil på svingete småveier.

Så også veien vi valgte denne gang, etter litt over en time kom vi ut på hovedveien rett nedenfor «Kantina», et av våre faste stoppesteder på vei til Omalos.

Stedet oppdaget vi på en av våre første turer i fjellene rundt Chania for rundt 10-12 år siden. Den gang var lokalitetene en sliten campingboks som fungerte som kiosk og ett bord med to stoler under den ensomme furua ytterst på utsiktspunktet ved stupet.
Det har kommet noe tilvekst rundt campingboksen for hvert besøk og etter hvert har det blitt både kjøkken og innebygget lokale.

Kantinautsikt

Men utsikten har ikke forandret seg, den er den samme som da vi oppdaget stedet antall bord under furua derimot har blitt firedoblet!

Vel tilbake i Chania ved 17-tiden fant vi en ledig parkeringsplass rett i nærheten av der vi bor – og i dag har vi sløvet i skyggen utenfor hos oss og ruslet litt rundt i smugene utenfor «alfarvei» på jakt etter motiver til nye bilder.

smugsemiramisChania smug1banantrapp

Og i morgen går turen hjem igjen…

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Kreta, Reiseblogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..