Ny dag – nye muligheter 😊

K-byen 11

Vinter på vei i Kværnerbyen – foto: B. Smaaskjær 11.11.2019

I flere dager nå har små lette snøfnugg tett i tett dalt ned utenfor vinduene mine. Snøfnugg som gjør nærområdet fint og lyst i en ellers mørk årstid. Ungene i nabolaget koser seg og har funnet fram ski og kjelke. Aktiviteten er høy og sporene deres går på kryss og tvers. Også en og annen snømann dukker opp – alt er bare lykke i en fin hvit verden.

Som vanlig startet en ny uke for turfølget med en tur ned til «Dock ekspressobar» stamstedet vårt på Sørenga. Etter at vi høsten 2018 oppdaget at det var kommet nye folk i lokalene som tidligere huset «Evita», har stedet ytterst på kaikanten på Sørenga vært fast turmål på mandager.

Samme hvordan været er, om det er sol eller regn, eller som i dag «liten» snøstorm, må vi innom «Dock», hvor vi blir ønsket hjertelig velkommen av koselige Nuno Miguel som driver stedet.

Dock-NunoMiguel

Nuno Miguel som driver «Dock» på Sørenga – foto: B. Smaaskjær 11.11.2019

På plass på kaikanten på Sørenga er det tid for Nuno Miguel’s spesialitet «Galletes med chevre», nydelige «pannekaker» laget av bokhvete som er en innertier for alle i turfølget, fulgt av en kopp vellagret kaffe til turfølget, et stort glass med ingefærte til undertegnede og alltid vann til Oscar.

Det er forresten noe merkelig med vannet som Nuno Miguel serverer til Oscar. Oscar er ganske kresen, også når det gjelder vann – det skal være kaldt!,  men selv om vannet som blir servert på «Dock» til tidere er lunket faller det alltid i smak! Det er nok ikke bare turfølget som setter pris på vertens tilstedeværelse og omtenksomhet.

galletes

Også Oscar syns at galletes er godt – foto: September 2019

 

Ser at Yr truer med varmegrader og regn fra i morgen så jeg gruer meg allerede til morgendagens tur! Regner med at nedtråkket snø er blitt forvandlet til blankhålke så jeg håper knærne mine ikke blir altfor kranglete når jogggesko med ordentlige såler må vike for piggsko!

Håper dagens idylliske snølandskap snart er tilbake.

God tur! 🙃

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers. Bokmerk permalenken.

2 svar til Ny dag – nye muligheter 😊

  1. Barbro sier:

    Det er like mye snø hos dere som her i Siljan.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..