Siste dag i mars ..

Det er flott på Brannfjell!  Foto: B. Smaaskjær mars 2020

Mars måned går mot slutten, det ble en måned ulik alle andre jeg har opplevd!

Selv om vi var i utlendighet hadde vi fått med oss at et ukjent influensavirus var skyld i en epidemi «et eller annet sted» i Kina, og vi hadde så vidt kommet oss hjem fra 9 uker på Lanzarote da alarmen for alvor gikk her hjemme – «korona-viruset» var kommet til Europa. Og etter det har ingenting vært som vanlig.

Her hos oss i Kværnerbyen er, enn så lenge, alt bra og vi tar hver dag som den kommer og prøver etter beste evne å leve slik vi gjorde før unntakstilstanden lammet landet.
Med andre ord dagens høydepunkt, morgenturene med Oscar & turfølget, er fremdeles en rutine som opprettholdes, men mange av våre faste «vannhull» er stengt som en følge av myndighetenes restriksjoner. I Svartdalen, vår nær-skog, er det «folkevandring» og stia er smal, med få muligheter til å gå utenom hvis du møter noen, så den holder vi oss unna.

Siden knærne mine ikke liker asfalt, prøver vi så langt det er mulig å gå turer i de nære skogsområdene som Ekebergskråningen og Brannfjell. Dagens tur i nydelig vårvær gikk til Brannfjell,  og selv om vi gikk utenom hovedstiene møtte vi betydelig flere ute på tur enn det vi pleier å møte.

Turfølget fikk endelig Oscar til å posere! Foto: B. Smaaskjær mars 2020

Siden det er ganske mange høydemeter mellom Kværnerbyen og Ekebergsletta er det alltid buss på første etappe, så også i dag. Vanligvis pleier vi å ta 34-bussen til Ekeberg hageby og klatre opp til Brannfjell derfra – og så ta 74-bussen fra Ekeberghallen hjem igjen til Kværnerbyen.
I dag valgte vi å ta 74-bussen til Brannfjellet skole/ Bekkelagshjemmet og i stedet satse på buss fra Simensbråten og ned til Kværnerbyen.

I dag var vi heldige og fant en smal sti rett over krysset ved skolen. Selv om stia var kronglete og dårlig, og gikk mye rundt seg selv, var det koseligere – og bedre for mine knær – enn å rusle opp fortauet langs veien som vi har gjort tidligere.

Piknikbenken vi vanligvis bruker ved «Svarta» var opptatt av en storfamilie da vi kom fram i dag så da ble det til at vi klatret opp i «høyden» på den andre siden av tjernet hvor vi fant en naturlig benk – koselig med en litt annen vinkel på «Svarta»!

Stakkars furu! Ser ut til at den har fått gjennomgått! Foto: B. Smaaskjær mars 2020

Som sagt hadde vi tenkt å ta 34-bussen fra Simensbråten ned til Kværnerbyen når vi skulle hjem, det ble ikke helt som planlagt.
34-bussen hadde akkurat gått da vi kom til Simensbråten og det var 10 minutter til neste avgang. Å vente er ikke turfølget og undertegnedes sterke side og da det ikke er så langt i luftlinje mellom Simensbråten og Kværnerbyen ruslet vi over veien og klatret ned den bratte, steinete stien som går mellom Simensbråten og Utsikten nede i Valhallveien. Derfra ruslet vi gjennom bebyggelsen og ned til Kværnerbyen.

Regner med at vi brukte noe mer enn 10 minutter på vår vei ned, men det var likevel oppløftende å se at 34-bussen sto på Kværner bussholdeplass da vi gikk forbi!

Go’gutten poserer med Svarta i bakgrunn. Foto: B. Smaaskjær mars 2020

Vel, knærne mine satte ikke pris på klatreturen fra Simensbråten og ned til Kværnerbyen, til det er stia for bratt og steinete, men det går over! Noen timers hvile så regner jeg med at de er klare for nye utfordringer.

Tusen takk for at du ble med på tur!
Og i morgen er det april, våren er i anmarsj – og jeg håper at vi alle snart kan se lysere tider i møte.

Ta vare på deg selv i disse unntakstider så ses vi snart igjen.

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Siste dag i mars ..

  1. Barra sier:

    Synes den furua så ut som regne kunstverket. Ellers var det mange bilder av Oscar i dag 😂😂😂
    Godt vi kan nyte naturen nå om dagen.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..