Våren er på vei…

Våren er på vei – foto: B. Smaaskjær 7. april 2020

Hei og velkommen innom!

Endelig ser det ut til at våren har funnet ut at det er på tide å komme ordenlig i gang.

På terrassen er krokusen for lengst avblomstret – og det er kommet mange nye skudd på syrinhortensiaen som jeg klippet ned da jeg kom hjem fra Lanzarote.
Skuddene begynner å bli store og akeleiefrøstjerna, som står i krukka ved siden av, er alt 15 cm høy.

Og i krukka med botaniske tulipaner, som jeg satte ned for 2 år siden, er det så langt kommet 20 nye skudd og jeg kunne i dag telle 5 knopper. Jeg hadde egentlig begynt å lure på om tulipanene var gått dukken.
Krukka ble satt bort etter blomstring i fjor, og siden tulipanene kom nesten samtidig med krokusene i fjor trodde jeg at det skulle være nye skudd i krukka – krokusen var jo kommet langt – da vi kom hjem fra Lanzarote for snart en måned.
Men i krukka var det ingen skudd da jeg så etter og etterpå har krukka stått bortgjemt i et hjørne.
For et par dager siden kom jeg ved en tilfeldighet til å kaste et blikk opp i krukka og da var det endelig liv der så nå har den fått plass ute ved rekkverket slik at den får littt sol og varme. Bilde av fjorårets krukke under, blir spennende å se hvor mange det blir i år.

Fremdeles er vi bare i begynnelsen av april og været i månedens første dagene har vært brukbart, men noe kjølig med sur trekk og kuldegrader om natta.
Ute i naturen har knoppene på trærne etter hvert blitt store, og de to-tre siste dagene har vi heller ikke hatt nattefrost.

Turfølget og undertegnede har noen faste turmål gjennom uka, blant annet har Søylehuset kafe oppe på Ekeberg vært fast turmål hver fredag helt siden Oscar kom inn i familen for snart 9 år siden.
Søylehuset har vært stengt siden 12. mars og gleden var derfor stor da de før helga postet innlegg på Facebook om at de ville gjenåpne lørdag 4. april etter å gjennomført nødvendige tiltak for at kafeen skal være et trygt sted for ansatte og gjester.


Da vi regnet med at det ville bli «folkevandring» til Søylehuset søndag, og mandag er fast turdag til Dock på Sørenga, ble det bestemt at tirsdagsturen skulle gå til Ekeberg og slik ble det. Våknet til klar blå himmel og strålende sol, og da turfølget hadde en avtale midt på dagen, var vi på vei mot Ekeberg allerede klokka 1/2 10.

Gryende vår i Ekeb ergskauen – foto: B. Smaaskjær 7. april 2020

Så tidlig var vi ute før de fleste og vi nøt å rusle gjennom en morgenstille Ekebergskauen hvor fuglene sang og ekornene lekte i trærne.
Siden det var 4 uker siden sist vi gikk der, og vi ikke hadde sett antydning til hvitveis da vi var på Brannfjell for en uke siden, var vi spent på om hvitveisen hadde begynt å titte fram.

Vi måtte ikke lete etter den!
Grunnet dårlig tid på grunn av turfølgets avtale, tok vi bussen opp til Ekeberg camping og gikk på stiene som går gjennom skauen. Skogbunnen langs stia var et tett grønt teppe av hvitveis, men da sola ennå ikke var kommet ned på skogbunnen hadde knoppene ennå ikke åpnet seg da vi gikk forbi.
Flere steder hadde også bladene på trærne så smått begynt å titte fram, som på bildet øverst i innlegget.

Søylehuset kafe på Ekeberg – foto: B. Smaaskjær 7. april 2020

Vel framme på Søylehuset viste det seg at vi var altfor tidlig ute. I innlegget vi hadde sett på Facebbok sto det at de åpnet klokka 10, men da folk flest ikke var så tidlig ute var åpningstiden endret til klokka 11.
Men da de som driver stedet var til stedet, og vi har vært trofaste gjester gjennom så mange år, ble det likevel servering på oss selv om klokka bare var så vidt 10.

Ikke så enkelt å ta blde av Oscar, turfølget i Ekebergskauen – foto: B. Smaaaskjær 7. april 2020

Etter nystekte vafler og varm kaffe ruslet vi tilbake samme veien vi var kommet.

Nå hadde hvitveisen våknet til liv, mengder av hvite stjerner kranset stia.
Også folk hadde våknet og nå strømmet de til!

Vi var ikke lenger alene så det var på høy tid å komme seg hjem!

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..