Stolpejakta er begynt…

Turfølget ett eller annet sted på Mortensrud – foto: B. Smaaskjær 16. april 2020

Grunnet unntakstilstanden som følge av koronapandemien har flere av de ansvarlige for utsetting av stolpene i Oslo-området vært flinke til å snu seg rundt slik at det i år ble en svært tidlig start på Stolpe-sesongen!

Allerede 1. april ble de første kartene sluppet i Oslo nord, en måned før vanlig slipp. Siden myndighetene hadde gått ut med oppfordring om minst mulig bruk av offentlige transport, og de fleste stolpene på utlagte kart var på vestkanten, var stolpene så langt utenfor vår rekkevidde.

Ruinparken i Gamle Oslo – foto: B. Smaaskjær 10. april 2020


Heldigvis var 11 av de utlagte stolpene i Oslo sentrum så turfølget og undertegnede var ikke vonde å be og allerede palmesøndags morgen var vi i gang med jakten i Oslo sentrum!

Siden alle ølkraner i Oslo ble stengt 21. mars, noe som førte til at det meste annet også ble stengt, håpet vi at vi ville ha Oslo sentrum for oss selv og det stemte!
Ingen ting var oppe, ingen kaféer, ingen kiosker – og på vår tur gjennom sentrum med utgangspunkt Rådhuset, hvor vi plukket med oss 11 stolper, møtte vi kun en håndfull mennesker.

8. april ble kart over Gamle Oslo med 22 stolper lagt ut og stolpejakt ble en del av våre ukentlige mandagsbesøk på Dock på Sørenga.
11. april ble det lagt ut kart med 25 stolper på Mortensrud og torsdag i forrige uke bestemte turfølget og undertegnede seg for å gå på stolpejakt på Mortensrud. Tre turer ble det, de ti siste stolpene sto for tur i dag.

Sti gjennom ulent lende på Mortensrud – foto: B. Smaaskjær 22. april 2020

Mortensrud var ukjent terreng for oss og vi har gått gjennom skogsområder med tett skog og fjellrabber, industriområder og områder med både blokk- og småhusbebyggelse.

Spesielt ble vi overrasket over området hvor vi gikk i dag, koselig småhusbebyggelse med store grønne friområder, de fleste med lekeplasser, og gangveier på kryss og tvers – og rett bak husene som lå nærmest E6, et stuppbratt skogsområde hvor stiene var både bratte, smale og kronglete og i tillegg fulle av røtter, med andre ord ikke akkurat passende for mine vonde knær!
Uten hjelp fra turfølget hadde jeg hatt store problemer med å komme meg ned de bratteste skråningene.

Friområde med lekeplass mellom småhusbebyggelse på Mortensrud – foto: B. Smaaskjær 22. april 2020

Som vanlig på våre ekspedisjoner hadde vi med oss medbragt niste, men siden både turfølget og undertegnede trives best i skyggen når det er så varmt som det har vært de siste dagene, så det lenge ut til at vi måtte ta lunsjen hjemme.
Men endelig, etter å ha funnet alle stolper, gått i over to timer og med bussen ventet på oss rett over veien, fant vi endelig et picknicbord i skyggen!
Skal si den medbragt lunsjen, som alltid består av det samme: polarbrød, baconost og spekeskinke – smakte.

Etter en velfortjent rast trasket vi over veien og tok bussen hjem – velfornøyde og slitende alle tre.

Og om en dag eller to fortsetter nok stolpejakten, så langt har vi 16 kart med tilsammen 336 stolper å velge mellom – og 1. mai kommer det ennå flere!

Lunsjbord for turfølget på Mortensrud – foto: B. Smaaskjær 22. april 2020

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..