Forsommer – og juni…

Alna flytter vanligvis stille og rolig gjennom V-dalen med vår flotte urskog – foto: B. Smaaskjær 20.mai 2020

Mai er historie og måneden avsluttet med en aldri så liten varmebølge på tampen. Godt over 20 grader i skyggen på terrassen er altfor mye for meg og jeg er glad at temperaturen nå ser ut til å være på vei ned mot mer normal sommertemperatur.

Når temperaturen blir for høy er det godt å ha Oslos siste uberørte urskog bare 5 minutters rusletur hjemmenfra.
Selv etter å ha gått stia langs Alna utallige ganger i de årene jeg har bodd i Kværnerbyen blir jeg ikke lei av det flotte turområdet med sildrende vann, jublende fuglesang og tett vegetasjon.
De fleste partier langs Alna har blitt fotografert flere ganger enn jeg har tall på, men den tette vegetasjonen bidrar til at filtreringen av sollyset alltid er forskjellig og motivet alltid er «nytt» og spennende.

Alna – noen få «fossestrykk» finnes – foto: B. Smaaskjær 20. mai 2020

Det er ikke bare stillhet og ro å hente i Svartdalen.
Ved Nygårdsfossen, en 10 – 15 minutter rusletur langs Alna hjemmenfra, hvor det finnes minner fra gamle dager og fra ikke fullt så gamle dager, skjer det spennende ting om dagen.
Kroloftet, et ideelt arbeids- og verkstedfelleskap etablert i 2014, flytter i disse dager fra Frysja til lokaler som ligger rett over fossen.

I det gamle hvite industribygget, som tidligere huset en tekstilfabrikk, er det planlagt verksteder, atelier og kontorplasser – og i lokalene etter den gamle hestesømfabrikken, som har vært under rehablitering og er blitt pusset opp etter alle kunstens regler de to siste årene, er planen å åpne et kulturhus for alle i Oslo. 

Den gamle tekstilfabrikken ved Nygårdsfossen – foto: B. Smaaskjær 20. mai 2020
Den gamle hestesømsfabrikken nedenfor Nygårdsfossen – foto: B. SMaaskjær 20. mai 2020

Også nede i Kværnerbyen skjer det spennende ting..

Endelig skjer det noe i «Kvernhuset», i de tidligere lokalene til det som var vår koselige bakgårdskafe «Tony’s backyard». Lokalene ble fullstendig rasert da Alna gikk over sine bredder i september 2015 og har siden stått tomme.
Diverse rykter har virret fram og tilbake – og endelig i januar/februar 2020 ble det kjent at ny leiekontrakt var inngått.

Rehablering og oppbygging av lokalene startet så smått – og stoppet opp da koronaen gjorde sitt innrykk. Noen uker var det full stopp, men nå skjer det noe der igjen.
Fort går det ikke, ser ut til at det er kun en som holder på der, så det spørs om det blir åpning høsten 2020 som annonsert, men vi ser at det skjer noe fra dag til dag.

Kvernhuset – foto: B. Smaaskjær 3. juni 2020

Uansett så gleder jeg meg stort til at restauranten, som har navnet «Kraft», åpner og jeg kan stikke rett over gata til vår nye nabolagsrestauranten og spise mat inspirert av lykkelige råvarer, tradisjonelle metoder – og en raus dose kjærlighet.

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..