Høsten er kommet….

«Svarta», idyll på Brannfjell – foto: B. Smaaskjær 16.09.2020

Dagene rusler avsted og jeg rusler med så godt jeg kan!

Ikke vet jeg hvor dagene har blitt av, men i følge kalenderen har vi begynt på siste halvdel av september og snart er vinteren her.
Takket være korona-pandemien har dette året blitt noe helt annet enn det jeg forventet ved årets begynnelse.


Opprinnelig sto tur til Lofoten på planen rundt St. Hans og rorbua «vår» på Sakrisøy var bestilt. I tillegg leiebil som skulle hentes på kaia i Moskenes, da planen var at vi skulle ta toget til Bodø og fly hjem igjen etter oppholdet.
Da gemalen fikk tenkt seg om syns han tog og fly hørtes for kjedelig ut, så turen ble skrinlagt allerede i januar.

Fra Å i Loftoten – foto: B. Smaaskjær juni 2017

Etter litt fram og tilbake fant vi ut at det var rundt 20 år siden vi hadde vært på Jæren så vi bestemte oss for en tur gjennom Telemark og over Suleskar til Jæren i slutten av mai/ begynnelsen av juni. Overnatting ble bestilt i begynnelsen av februar, så kom koronaen og alt ble avbestilt.

I begynnelsen av april roet koronaen seg og vi fant ut at vi likevel skulle gjøre et forsøk
og overnatting ble igjen bestilt, noe som ikke var fullt så enkelt denne gang, mange overnattingssteder var stengt på grunn av koronaen, men til slutt var alt i boks.
Avreise nærmet seg – og så viste det seg at det fremdeles var mye snø i fjellet og at Suleskar-veien fremdeles var stengt! Så turen ble avlyst igjen!

Det ble noe kjedelig å holde seg hjemme så i midten av juli ble det en liten tur til lukseriøse Engø gård på Tjøme, et hotellanlegg bestående av flere gamle bygninger, og noen nye, på et tidligere gårdstun fra 1920-årene.
Flott sted med egen gourmetrestaurant og hyggelig betjening, men stedet var litt for «stivt» og gjestene noe snobbete etter vår smak, så stedet falt ikke helt i smak.

Engø gård, Tjøme – foto: B. Smaaskjær juli 2020

I flere år har vi pratet om å ta en tur med en av veteranbåtene på Telemarkskanalen, men vi hadde egentlig falt ned på at prisen du måtte betale for en tur ikke sto i stil med hva du fikk.

Men sultne på «aksjon» i en koronatid ble det i år likevel dagstur på Telemarkskanalen.

Hjellebrygga i Skien – foto: B. SMaaskjær august 2020

Turen startet med buss fra Hjellebrygga i Skien og med få passasjerer spredt rundt i bussen virket det som tiltak mot korona var ivaretatt, men på Ulefoss «tøt» det flere passasjerer på og bussen ble overfylt.
Vi hadde tatt med oss munnbind «i tilfelle», men da vi var blant de første som gikk på bussen i Skien hadde vi satt oss på plassene rett ved bakdøra så etter noe overveining fant vi ut at det ikke var behov for munnbindene foreløpig.

«M/S Henrik Ibsen» ankommer Lunde på vei mot SKien – foto: B. Smaaskjær august 2020

Da vi skulle gå ombord på Lunde var det trengsel på kaia så vi ventet og var blant de aller siste som gikk ombord. På dekk var det stappfullt og ingen sitteplasser å oppdrive, men det var tid for lunsj så vi ruslet ned trappa til en nesten tom salongen og et bedre måltid.
Selv om vi ikke så så mye av omgivelsene gjennom vinduene i salongen fristet det overhodet ikke å gå opp på dekk for å prøve å finne seg en sitteplass, til det var det for mange passasjerer ombord. Vi satt godt og hadde nesten hele salongen for oss selv, så vi ble sittende der til vi nådde Ulefoss hvor de fleste passasjerene forlot båten.
Endelig ble det god plass på dekk og vi kunne velge og vrake i sitteplasser og resten av turen kunne vi nyte på dekk.

Jeg syns fremdeles at turen er overpriset, det du får tilsvarer ikke den «stive» prisen du må betale – og i tillegg altfor mange passasjerer ombord spesielt nå i en spesiell tid
– turen er gjennomført og det blir ikke noen ny tur på Telemarkskanalen!

Jeg har en forkjærlighet for Stordalens hoteller og i Skien bodde vi på
Hotel Bryggeparken, beliggende på bryggekanten, i flott luksusrom i 4. etasje med oversikt over Skienselva, og i nabobyggene fant vi en koselig gourmetrestaurant, samt en pub så vi hadde steder «å henge» på kveldstid.

Akkurat nå fantaserer jeg om en tur til fjells i slutten av september. Foreløpig har jeg ikke funnet noen steder som faller i smak, vi får se om det blir noe av.Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers. Bokmerk permalenken.

1 svar til Høsten er kommet….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..