November – og fremdeles ikke vinter..

Vi er i midten av november og lobeliaene på terrassen blomstrer fremdeles – foto: B. Smaaskjær 15.11.2020

Det har vært – og er – en varm og regnfull høst her i Oslo-området og oktober gikk over i historien som en svært våt måned med mer regn enn Bergen!

Vi er kommet til 15. november og nedbøren er noe redusert og selv på en overskyet regnfull dag ligger vi over «normal» temperatur. Så langt har vi hatt enkelte flotte dager der temperaturen har ligget godt over + 10.
I følge meteorologene ser det ikke ut til at kong Vinter kommer på besøk med det første, temperaturen vil holde seg godt over null og nedbør vil fortsatt komme ned ferdigmåket.

Vet ikke helt om jeg syns det er Ok eller ikke..
Litt snø ville ha gjort det lysere og triveligere ute, noe jeg ville satt stor pris på nå når det er så trist og mørkt, men kulde nå som det er så vått og sleipt i skauen vil gjøre allerede glatte stier farlig isete – og i tillegg vil det bli fare for is på fortauene.
Jeg vil helst ha noen dager med fortsatt plussgrader og uten regn slik at skogbunn får mulighet til å tørke noe opp før eventuelt kulde og snø kommer min vei.

Allerede «julelys» på terrassen – foto: B. Smaaskjær 15.11.2020

Ikke mye å glede seg over om dagen med koronaspøkelse hengende over oss og en mer eller mindre nedstengt by med anbefalinger om å redusere omgangen med andre og holde seg mest mulig hjemme, så for å lyse opp litt for oss selv og omgivelsene ble terrassens lyslenke hengt opp allerede før vi var kommet til midten av november!

Vi kan ikke klage for vi har ingen underliggende sykdommer, i hvert fall ikke som vi vet om, så vi lever stort sett som før – og Marielle og Michael har fått fred og så vi trenger ikke uroe oss for dem.
Etter at mamma og svigermor begge gikk bort for 5 år siden er kontakt med familien på min side sporadisk og på Roberts side ikke eksisterende – og vennekretsen har krympet i løpet av årene som har gått og består nå av to par som begge bor i nærmiljøet.

Bortsett fra turfølget, som er innom til kaffe og røyk på terrassen etter morgenturen med Oscar stort sett hver dag, ser vi ikke resten av vennekretsen så ofte, men alle ble trommet sammen for å feire Roberts fødselsdag tidligere i november. Middag på Kværnerbyens nye «nabolags»-restaurant og en drink på terrassen etter på var kjempekoselig.

Turfølget og undertegnede går fremdeles morgentur med Oscar, men mine kneproblemer førte til at jeg måtte redusere antall turer fra syv til fire tidligere i høst.
Redusert antall turer, samt trening spesifikk av knærne tre ganger i uka, har gjort at knærne nå er mye bedre. Smerten er nesten borte så knærne holder meg ikke lenger våken om natta.

Jeg savner den daglige turen, men er usikker på om jeg skal ta sjansen på å øke turfrekvensen igjen, det blir i hvert fall ikke før til våren når det igjen blir mulig å gå tur i skauen uten å risikere bein og armer!

Rosene blomstrer fremdeles på Etterstad – foto: B. Smaaskjær 14.11.2020
Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..