2021 – nytt år og nye muligheter

Ekebergsletta en januardag i 2021 – foto: B. Smaaskjær

Endelig er 2020 tilbakelagt – et svært spesielt år hvor vi på grunn av en verdens-omspennende pandemi fikk restriksjoner som styrte hvordan vi kunne leve livene våre.

I Oslo, hvor jeg bor, har smittetrykket vært høyt siden Covid-19 kom til landet i mars 2020 og i det meste av året som har gått har byrådet, i tillegg til restriksjonene som er kommet fra regjeringen og gjelder alle, gitt ekstra strenge føringer som har ført til nedstengt kultur- og uteliv som har ført til at mange har blitt permittert, mindre sosialkontakt og pålegg om reduksjon i bruk av offentlig transport. Vi har i perioder hatt mange stengte barnehager og skoler, og de som har vært åpne har brukt de grønne områdene i Oslo for alt de har vært verd.

Heldigvis er gemalen og undertegnede pensjonister, og med pensjon som kommer regelmessig inn på konto og «penger på bok» i tillegg, har restriksjonene ikke ført til økomiske utfordringer, men grunnet varierende smittesituasjon har vi måttet se langt etter aktiviteter som tidligere har gitt oss glede i hverdagen som kulturarrangement, restaurantbesøk i ny og ne og ikke minst reiser i inn- og utland.

Vanligvis tilbringer vi av helsemessige grunner to – tre måneder på Lanzarote rundt årsskiftet. I år er vi for første gang på ti år hjemme og savnet etter sol og varme og muligheten for å rusle rundt mellom vulkanene er sterkt.
Heldigvis har vinteren i Oslo-området så langt vært på vår side. Jeg har kunnet gå mine turer på veier/ stier uten is og uten fare for å skli, men rusleturene med Robert er utsatt på ubestemt tid da kulde gjør at kneproblemene forsterkes.

På rusletur i Lanzarotes spennende natur – foto: B. Smaaskjær januar 2020

Så langt gjennom pandemien har vi ellers levd som vanlig, og i tillegg holder vi avstand og vasker hender. Vi ser fram til det blir vår tur til å ta korona-vaksinen og håper på bedre tider slik at vi kan ta opp igjen de deler av våre liv som foreløpig ligger på is!

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..