Sommer’n nærmer seg

Kirsebærblomstring i Kværnerbyen – foto: B. Smaaskjær 1.mai 2021

Kalender’n sier 1. mai – og vi har hatt flott, men noe kaldt vårvær hvor nattetemperaturene så vidt har vært over 0 grader og nordavind fra «alle kanter», i noen uker.
Det begynner å grønnes, trærne begynner å få museører og gressplener rundt omkring begynner å få grønnskjær.

Det begynner å bli lenge siden det har regnet og det er svært tørt. På skauturene våre lukter det ikke vår – det lukter svidd.
For å få fart på våren trenges regn, og det er lovet regn til uka, dessverre ser det foreløpig ut til at det bare blir regnbyger…
Jeg krysser fingrene og håper på en ordentlig rotbløyte!
Og etter at naturen har fått påfyll ønsker jeg meg noen flere varmegrader natterstid slik at det blir ordentlig fart på våren.

Botaniske tulipaner – foto: B. Smaaskjær april 2021

Ellers ser det ut til at den månedslange kuldeperioden i vinter – og kuldeperioden nå i våres – har tatt knekken på det meste av overvintrende løkblomster i krukker på terrassen.
De botaniske tulipanene, som jeg la ned høsten 2018, kom igjen og har nå fylt opp hele krukka. Tror nesten jeg må finne en krukke til og dele de når bladene har visnet ned, håper de ikke tar det ille opp.
Krokusene som ble lagt ned samtidig i to andre krukker kom kun med blader og inntørkede blomsterknopper. De skal få lov til å stå i fred, så får jeg se om de kommer igjen til neste vår.

Også staudene ser ut til å ha avgått med døden. Det er litt liv i krukka som huser en praktsolbrud og så ser det ut til at spireabusk jeg kjøpte i fjor har greidd seg.
I potta til frøstjerna som skulle tåle H8 er det ikke liv, så da er det bare å finne en ny og prøve på nytt. Akeleien jeg hadde er også en saga blott, siden dette var den tredje jeg prøvde vil det ikke bli noen ny i år.

Siden jeg venter med lengsel på noe varmere vær, noe som gir mulighet til å sitte på terrassen også på kveldstid, har jeg benyttet en dag med litt overskudd til å vaske gulv og ommøblere på terrassen.
Ved å plassere sofa og stoler – innkjøpt i fjor – langs veggen mot naboen syns jeg det har blitt både bedre plass og koseligere på terrassen.
Den eneste som ikke er helt fornøyd med ommøbleringen er Oscar. Han syns ikke noe om at madrassen hans er blitt flyttet – for 3. gang!
Håper det etter hvert går seg til….

Sittegruppe på terrassen – foto: B. Smaaskjær 1. mai 2021

Våren er tid for åpning av lavtreskel-tilbudet «Stolpejakten» og allerede 27. mars gikk startskuddet for de første kartene her i Oslo.
Turfølget var ikke sene å be, allerede mandag 29. mars, på vei til vårt ukentlige besøk på stamstedet Dock på Sørenga, tok vi stolpene på våre to første kart – Middelalderparken og Sentrum.
Da det på turfølgets ukesplan er lagt inn besøk på tre faste stamsteder, og jeg i tillegg har lagt inn to dager med trening, ikke tur grunnet kneproblemer – og Torild jobber enkelte dager – blir det ikke mye tid til overs for stolpejakt, men vi prøver å få til en dag i uka.
Så langt har vi, i tillegg til de to som allerede er nevnt, fullført Grünerløkka og har planer om å fullføre kartene for St. Hanshaugen og Frogner, som vi så vidt har startet på, i løpet av de neste ukene – og i morgen er planen å starte på Nordstrandkartet som er «vårt» kart med 75 stolper.

Fra Solhauggata på Rodeløkka (Grünerløkka-kartet) – foto: B. Smaaskjær april 2021

Turfølget og undertegnede rusler mye rundt i Oslo og stort sett har vi øynene med oss når vi går og er nysgjerrig på det meste, så vi finner ofte nye spennende steder på vår vei selv uten hjelp av «Stolpejakten».
Men det fine med mange av kartene som dukker opp i «Stolpejakten» er at de er utenfor områdene som vi pleier å gå, slik at jakta ofte fører oss til steder vi tidligere ikke har besøkt.

Pr i dag er det 18 områder i fem bydeler og flere kommer utover våren/ forsommeren så det eneste vi nå savner er at Oslos kafeer får lov til å åpne opp igjen slik at det er mulig å sette seg ned med en kaffekopp og en matbit når vi er ute på tur.

Gammelt og nytt på Schous bryggeri (Grünerløkka-kartet) – foto: B. Smaaskjær 1. mai 2021

Dagens tur ble avsluttet med en sving bortom Sørenga og en iskaffe fra vennen vår hos Dock på en benk i sola. På veien gikk vi forbi det som skal bli Oslos nye badestrand – Operastranda bak Opera’n – stranda er lovet ferdig sommeren 2021..

Her kommer Oslo’s nye badestrand – «Operastranda» – Munkmuseet og Sørenga i bakgrunnen – foto: B. Smaaskjær 1. mai 2021

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo på kryss og tvers og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..