Våren er noe sen, men den er på vei….

Tidlig vår i Ekebergskråningen 18. april 2022 – foto B. Smaaskjær

Mandag 18. april 2022
Dagen startet med en liten tur i Ekebergskråningen sammen med turfølget. Tanken var å se etter hvitveis, men vi fant snart ut at april nok har vært for lang og kald.
Hvitveisblader og noen knopper fant vi, men ingen som var utsprunget langs de stiene vi valgte i skråningen.

Langs stien i begynnelsen av Ekebergskråningen vokser det en sart liten vårblomst, en type lerkesporer, og vi ventet ikke å finne de riktig ennå, men noen var allerede på plass og gledet oss med sine små delikate blomster.
Lerkesporer er en stor familie med blomster i mange farger og varianter og jeg har prøvd å finne ut hvilken variant det er som vokser i Ekebergskråningen, men ingen av bildene på nettet er lik «vår» variant.
Av informasjonen på internett framgår det at det skal være noen underarter som bare vokser rundt Oslofjorden så jeg går ut fra at «våre» eksemplarer hører til denne delen av familien.

Lerkesporer -foto: B. Smaaskjær 18. april 2022

Turfølget er ikke helt 100% om dagen. Torild har influensaviruset på besøk og er noe redusert så vel oppe på Ekeberg tok vi trikken ned til Middelalderparken og bussen hjem.

Stolpejakt-sesongen er endelig i gang igjen og det var på tide!
Siste stolpe i 2021 ble tatt på Fornebu-kartet 15. desember og det har vært 3 lange måneder å vente.
Det er 4. året vi går stolpejakt og turfølget har så vidt begynt å samle «nye» stolper igjen. Det er ikke til å komme forbi at vi har blitt mer eller mindre «hekta» etter hvert!
Vi bruker offentlig transport og holder oss stort sett til områder i Oslo-området som er lett tilgjengelig. Vi har alltid et kart vi kan velge et mål eller to fra for våre daglige turer med Oscar og med månedskort hos Ruter kommer vi oss rundt uten at det koster «skjorta».

Alltid spennende å se hva årets Stolpejeger-kart bringer, etter 10 år med rusleturer med turfølget rundt omkring i Oslo, pluss de siste årenes stolpejakt, er det sjelden Stolpejakt-turene våre bringer oss til nye og ukjente steder.

Slik også sist lørdag da vi startet på Stolpejaktens Grünerløkka-kart. Kartet viste at to av stolpene som var markert på Carl Berner, var kjente steder.
Både «Dette er et fint sted» og «Skulpturparken» er steder som vi har vært innom med ujevne mellomrom de 6 siste årene.
Forrige gang vi var i Skulpturparken var deler av parken gravd opp så det var med en viss spenning vi ankom, hva hadde skjedd siden sist?

Drage i Skulpturparken på Carl Berner – foto: B. Smaaskjær 16.04.2022

Vi ble ikke skuffet!
Skulpturparken, som benyttes flittig av barnehager og beboerne i nærområder, i tillegg til turgåere, hadde fått flotte nye gangstier med belysning, stier som var tilrettelagt for rullestolbrukere.
Bare så synd at «hovedinngangen» ikke er rullestolvennlig, den består nemlig av en gammel trapp og en port i gjerdet. For å finne den nye hovedinngangen må man gå helt i enden av parken hvor det går en ny gangsti opp til toppen av parken.

I Skulpturparken finner du nå mange picknic-benker spredt rundt og på toppen, i forbindelse med et område med flere picknic-benker på en liten grusplass, en bocciabane – og selvsagt kunst!

Oppgradering av parken var ferdig i høsten 2021 og fra våren 2022 vil det komme utstillinger som vil få et eget formidlingsopplegg med informasjon og anbefalinger tanken bak parken er at den skal være et fristed og en kulturell innsprøytning åpne for alle

Jeg prøvde å finne mer informasjon om kunsten som sto i parken da vi var der, dessverre uten resultat.

Mer informasjon om hva som skjer i Skulpturparken og hos
Norsk Billedhoggerforening, som holder til i Hekkveien 5, finner du på http://www.norskbilledhoggerforening.no

Om Berit

Pensjonist bosatt i Oslo, glad i å reise i inn- og utland alltid med fotoapparatet parat på utsikt etter motiver.
Dette innlegget ble publisert i Oslo, Reiseblogg og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..