Sakrisøy

2-0sakrisoy

Sakrisøy rorbuanlegg med fjellene langs Kjerkefjorden i bakgrunn

Vi er endelig kommet til Bodø og tidlig torsdag 29. juni pakker vi sammen «pickpacket» vårt, booker ut fra hotellet i Bodø og setter kurs mot ferjekaia klare for noen timer på ferja over Vestfjorden. Med pent vær og nesten smul sjø gikk overfarten greit og etter noe over 3 timer kjørte vi i land på Moskenes.

Sakrisøy rorbuer
Helt fra første besøk på Sakrisøy i 2003 har «Håkonsbua», bu nummer 2 fra høyre i første rekke på kaia på Sakrisøy rorbuanlegg vært vårt faste tilholdssted. I 2003 var det en boenhet i bua, da vi kom tilbake i 2009 var bua modernisert og bua besto nå av to boenheter, begge med sengeplass til 2.

Håkonbua

Håkonbua A (ytterst) og B, (nærmest fiskegjellene på bildet) med felles inngang

Håkonbua A

Stue med kjøkkenkrok, dør til soverom til høyre

Rorbuanlegget ligger på den lille øya Sakrisøy i Kjerkefjorden i Moskenes kommune. Øya er bundet til fastlandet via E10 – eller Kong Olav V’s vei – kongeveien som går gjennom hele Lofoten helt ut til Å på den ytterste spissen av Lofoten. I fem generasjoner har familien Gylseth drevet – og driver – med fiske og handel her

I tillegg til rorbuanlegget finner du «Anitas Sjømat» som selger delikatesser fra havet, blant annet nydelige fiskeburgere og røkt hvalkjøtt!  Her finner du også lokale utgaver av blant annet ost og syltetøy og mye annet.  Bildene under er tatt i 2013 fiskeutsalget var ytterligere utbygd i sommer da vi var der.

En liten kuriositet, i bladet «Motor»s test av veimat sommeren 2017 ble Anitas sjømat kåret som Norges beste fastfood! Den idylliske beliggenheten, de godt vedlikeholdte og vakre bygningene, og opplevelsen av noe autentisk som noen har ivaretatt med stolthet ble berømmet.