Reisebrev fra Murcia-området i Spania

De fleste spanske områder med kystlinje til Middelhavet har navn som de fleste nordmenn har hørt om; så som «Costa Blanca»  som ligger i Alicante med byene Alicante og Benidorm,  i Andalusia kalles området «Costa del Sol» og byen er Malaga.
Barcelona er også et velkjent reisemål og denne byen ligger i Catalonia på «Costa Dorada», men hvor mange har hørt om kystområdet «Costa Cálida» eller oversatt til norsk «Varmekysten»?

«Costa Cálida» er Muria-områdets kystlinje, men i området, som kalles «Spanias frukt- og grønnsakshage», er hovednæringen landbruk. Dette kom klart fram på våre rundturer, både oppe i «fjellområdene» og nede rundt byene Lorca og Murcia, som begge ligger inne i landet, var det enorme frukt- og grønnsakshager.

På våre rundturer var vi innom to mindre kystbyer, Águilas og Mazarrón, i begge var det flere hoteller og mange nye var under bygning så her var nok turistnæringen på fremmarsj.

map-murcia.jpg

I ettertid viser det seg også at rundturene våre har vært innom fjellområder og landsbyer både i Castella – La Manxa og Andalusia, naboregionene til Murcia.

Murcia by,
grunnlagt av maurerne allerede i 831, er regionens hovedstad. Byen er en «storby» med rundt 410 000 innbyggere, og i følge det jeg har kunnet lese meg til på diverse turistinformasjonssider skal byen være en av Spanias vakreste så det er mulig vi har gått glipp av noe stort.

Etter vår smak er byen altfor stor, og etter hva vi kunne bedømme etter vår lille visit, er den ganske omfattende i utstrekning. Med andre ord, en by vi aldri hadde besøkt hvis det ikke var for at den var startsted for rundturen vi hadde planlagt i Murcia-området.

Rio Segura

Elven Rio Segura som renner gjennom Murcia. Bydelen Carmen hvor vi bodde til høyre på bildet, gamlebyen på venstre side.

Vi oppdaget på våre rundturer at byen er omgitt av store landbruksområder og gjennom både by og omgivelser renner Rio Segura som har sitt utspring oppe i fjellene som vi besøkte på vår første rundtur.

Se bilder og følg rundturen vår på kommende sider:

Rundtur fra Murcia til Lorca

Oppholdet i Lorca

Cartagena

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..