5. Oppholdet i Cartaga

Vår rundtur i Murcia-området ble avsluttet med et par dager i Cartaga Murcia-områdets havneby før vi satte nesa hjemover igjen.

Også denne byen var litt stor etter vår smak, men nå hadde vi vært heldige med hotellet, som lå i gamlebyen rett ved et stort underjordisk parkeringsanlegg, ett kvartal fra hovedgata. Calle Carmen, som var navnet på den øverste delen av hovedgata ned til havna, og «vår» gate, Calle Jabonerias, som gikk parallelt til høyre for hovedgata, møtes på plassen under, var gågater med et mangfoldig tilbud av det meste – og når det gjaldt hvor vi skulle spise hadde vi denne gangen alt for mye å velge i!


Torg-Carmen-Jaboneris

Statuen i forgrunnen av bildet heter «El Icue» og er plassert der gatene Calle Carmen og Calle Jabonerias blir Calle Las Puertas de Murcia

Den flotte bygningen på bildet under finner du på noe lenger ned på Calle Las puertas de Murcia, ellers er gamlebyen ganske kompakt full av flotte bygninger og spennende bygningsdetaljer og en del smale smug.

Cartagena2

Denne flotte bygningen – som huser Banco de Murcia – ligger på Plaza San Sebastián – et av torgene på Calle Las Puertas de Murcia vei ned mot havna

Cartagena1

En av Cartagas aller flotteste bygning «Palacio Consistional» ligger på Plaza de Ayuntamiento – jeg har ikke greidd og finne ut hva bygningen har vært og hva den benyttes til i dag.

 

Cartagena

Plaza Héroes de Cavité nede ved havnen

Siden reisefølget ikke lenger er så glad i å rusle rundt – og det var ganske varmt den dagen vi var ute og tuslet i Cartagena – tok vi oss tid til en liten båttur.
Turen var ikke mye å skryte av, den tok 45 minutter og kostet ikke all verden, og vi fikk hvilt beina og få litt luft – og vi fikk se Murcia havn fra en annen vinkel!

Cartagena-båttur1

Murcia havn fra «utsiden» – turen gikk langs kystlinjen på høyre side ut, en liten svipp bortom en liten landsby som lå «utaskjærs» før vi snudde og fulgte kystlinjen til venstre inn igjen!

Cartagena-båttur

Alle fjellknausene rundt inngangen til Cartagenas havn var befestet, så også med knausen over! Vi prøvde å telle hvor mange befestninger vi så og kom til 7-8 totalt! Noen store og noen små slik som den på dette bildet.

Cartagena-båttur2

Bratt og «knudrete» kystlinje, ikke lett å ta seg i land her..

Cartagena-båttur3

Innerst i bukta på bildet kan du, hvis du legger godviljen til, skimte landsbyen som var ytterpunktet for båtturen.

Cartagena-havn

Fra havna

Alt i alt var rundturen i Murcia-området en opplevelse og tatt i betraktning den flotte naturen i området kunne en ny tur om noen år være interesant, men ingen av de mindre byene/landsbyene som vi var innom vekket lysten til å vende tilbake en annen gang for å bli nærmere kjent.

Spania er et stort land med spennende historie og kultur så det er bare å ta fram kartet og begynne med research!
Det sier seg selv at et land som  strekker seg fra Portugal og Atlanterhavet i vest, fra Gibraltarstredet i sør og langs Middelhavets kyst ned til Frankrikes grense og Pyreneene – og i nord Baskerland med  Atlanterhavet og Biscayabukta – har svært spennende og variert natur og jeg er sikker på at det er flere spennende områder som venter på oss!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..