3. Oppholdet i Lorca

Parador-de-Lorca1

Hotel Parador de Lorca – 4 stjerners luksushotell. Tårnet til venstre i bildet ligger inne på området til festningen som er åpen for publikum.

Hotel Parador de Lorca ligger på en fjelltopp som hotellet deler med den gamle festningen «Fortaleza del Sol» (Solens festning) i byen Lorca. Festningen ble etablert av maurene i 713 og de holdt stand her fram til 1244.

Fra spanjolene overtok i 1244 har festningen blitt på- og ombygget i flere etapper, blant annet ble det i siste halvdel av 1300-tallet bygget tre tårn, hvor av to fremdeles står, inne på festningsområdet. «Solens festning» er i dag åpen for publikum og den er et kulturelt temaområde designet for at alle både store og små skal finne noe av interesse; her finnes utstillinger, historiske tablåer, workshops og lekeplasser for barn for å nevne noe.

Parador-de-Lorca

Hotellet, på bildet over sett fra parkeringsplassen på baksiden, er stort, flott og pragende med «kunst» overalt; utstilt i montere, på veggene eller utplassert på bord og hyller i alle ganger og ellers alt av kroker og kriker.
Ikke helt vår stil, vi pleier å reise noe mer anonymt, men denne gangen hadde undertegnede tatt på «spanderbuksene» for å unne seg selv og reisefølget litt luksus for en gangs skyld!

Vi har – en gang for mange år siden – bodd på et luksushotel i Skottland. Et golfhotel på landsbygda mellom Glasgow og Edinburgh, stappfullt av «ladyer» med foldeskjørt, hvite bluser og perlekjeder som drakk gin & tonic og «sirer» som forpestet lufta med sigarer mens de nippet til Whisky on the rock mens de diskuterte dagens resultater på golfbanen. Og oppe i dette to ganske så tilbakelente turister fra Norge, turister som stort sett reiser lett, det vil si at alt vi har med oss får plass to ryggsekker av middels størrelse.
Kutymen på hotellet var at alle skiftet til middag, vårt klesbytte besto av en ren T-skjorte og ellers den samme olabuksa vi «gikk og sto i» – med andre ord vi skilte oss ut og har aldri følt oss så mer uglesett!

Parador-inngang

Hotellets inngangsparti sett fra hotellbarens uteservering

Med andre ord; dårlig erfaring fra tidligere gjorde at vi var spent på hvordan vi ville passe inn blant fiffen på Parador!
Men verden har heldigvis gått videre på de 15 årene som er gått siden oppholdet på golfhotellet! Selv om noen også denne gangen skiftet for å gå til restauranten for å spise middag, var det flere enn oss som stilte i olabukse, og siden de fleste gjestene bare overnattet en natt, var det ingen andre enn serveringspersonalet som la merke til at vi «gikk igjen» i den samme skjorta og de samme olabuksene de dagene vi var der.Vi skulle overnatte i tre netter på hotellet så etter den lange bilturen fra Murcia slappet vi av på hotellet den første dagen og benyttet tiden til å rusle rundt å gjøre oss kjent med lokalitetene.

resepsjon

Hotel Parador de Lorca – respesjonsområdet – foto fra hotellets hjemmeside

Hotellet har L-form og består av en tårnbygning på 8 etasjer som binder sammen to 5 etasjes fløyer. Hotellets inngang ligger i 3. etasje i tårnbygningen og resepsjonen, som du kom inn i, er stor og åpen og det er to etasjer høyt under taket.
Rommet har gedigne skinnmøbler i det ene hjørnet og en stor resepsjonsdisk i marmor i motsatt hjørne. I bakkant er det en «vandrehall» som forbinder fløyene med resepsjonsområdet, her er også hotellets to hovedheiser. «Vandrehallen» er «adskilt» fra resten av resepsjonen med 3 montere med kunst som er plassert foran heisene.
I bakkant av «vandrehallen» var det ytterligere et stort rom i hele tårnbygningens bredde med skrivebord og pc som gjestene kunne låne – og selvsagt storslagne veggmalerier..

Til venstre for resepsjonen i hotellets 3. etasje lå hotellets bar, bildet under viser deler av baren/biblioteket. Høyt under taket også her og godt med fri gulvplass . og utenfor en flott uteservering som vi brukte både titt og ofte mens vi var der!

Skulle vi en tur i baren fra rommet måtte vi ut på vandring for å ta en av hovedheisene som lå i tårnbygningen, og ta denne ett par etasjer ned og så gå over i den andre fløyen hvor baren befant seg i den andre enden.

Parador-uteservering

Hotellbarens uteservering sett fra hotellets inngang

Hotellet var som sagt stort, og flesteparten av gjesterommene lå i 4. – 5. etasje i hotellets to fløyer, men antall rom 76 (!) sto ikke i forhold til størrelsen på bygningen.

Vårt rom var et av ti «Double plus» rom, i tillegg hadde de ordinære dobbeltrom, ni juniorsuiter og ti bryllupssuiter, og inkludert frokost og 3 retters middag i hotellets gourmerestaurant betalte vi 5 300 kroner for 3 overnattinger noe det absolutt var verdt!

rom

Vårt «himmelrike»

bad

Bilde fra vårt bad

I tillegg til det du kan se over fra våre «gemakker», var det en stor gang med både et stort dobbelt klesskap og en lang benk til kofferten når du skulle pakke opp. Senga er som du ser kjempestor, men dessverre hadde de spart på luxusen når det gjaldt madrassen for den var litt for hard for min rygg som til tider kan være ganske kranglete. På badet var det, i tillegg til det du ser på bildet, et bidé- og både på badet og ellers i «herligheten» var det god plass til å ta seg en dans hvis du ønsket det!

I tillegg til den store og åpne resepsjonen og «vandrehallen»  i innganspartiet var det flere store staselige trapper – åpne over flere etasjer – med masse kunst både i tak og på vegger. Gangarealene i de to nederste etasjene, hvor det var flere konferanserom og et gedigent velværesenter med svømmehall og spa-avdeling, sto ikke noe tilbake fra «vandrehallene» i de øvrige etasjene – store og lyse og selvsagt utsmykket med kunst.

Bildene under fra hotellets velværesenter er hentet fra hotellets hjemmeside

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Vi bodde i 5. etasje, helt i ytterenden av vår fløy, og i 3. etasje i «vår» fløy lå hotellets gourmetrestaurant. Som hotellets bar hadde også restauranten en stor uteservering , men denne var ikke i bruk mens vi var der.

restaurant

Hotellets restaurant – foto fra hotellets nettside

Vi var så heldige å ha en heis som gikk ned til restauranten rett rundt hjørnet, dette gjorde at restauranten var enkelt å finne når vi skulle ned. Men av en eller annen grunn virket ikke denne heisen når vi skulle opp igjen så da måtte vi bruke en annen heis  og da hendte det vi hadde  problemer med retningssansen.

Som sagt ligger hotellet på en tidligere befestet fjelltopp og rester fra tidigere tiders bygninger finnes overalt på området.
Bildet øverst i denne bloggen viser noe av utsikten fra vårt rom – og lysbildene under viser detaljer fra uteområdene.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Lorca skal være en by etter vår smak, liten og kompakt og rundt 92 000 innbyggere.

Da vi kom til Lorca kjørte vi gjennom gamlebyen med gamle hus og smale smug for å komme til hotellet og vi planla en liten rusletur for å titte mens vi var i området.
Men som sagt lå hotellet oppe på en topp og det viste seg å være altfor langt – og altfor bratt for dårlige knær – ned til Lorca by, så vi bestemte oss for å ta bilen og kjøre ned for å se om vi kunne finne et sted å parkere slik at vi kunne rusle rundt og titte.

Dessverre for oss ble det ingen sightseeing i gamlebyen, etter 3 runder rundt gamlebyen uten å finne et sted å sette fra oss bilen ga vi opp og dro på biltur i stedet. Vi hadde i hver fall fått sett det som var langs gatene  vi kjørte på.

Rundtur Lorca

Turen denne gang gikk først ned til «badebyen» Aguilas og deretter gjennom landbruksområder med store frukthager og sitruslunder

Etter tre dager i Lorca var det igjen tid for nye inntrykk og torsdag 17. mai pakket vi «pikkpakket». Både Murcia og Lorca ligger i innlandet, så de siste dagene av rundturen vår var satt av for å ta en nærmere titt på kystbyen Cartagena.