1. Oppholdet i Murcia by

Tett trafikk i luftrommet over Europa gjorde at vi ble litt under en ½ time forsinket fra Gardermoen, noe vi ikke klarte å ta igjen på reisen nedover. Leiebil ble som vanlig hentet ut på flyplassen, og siden vi denne gang skulle overnatte i Murcia, hovedstaden i provinsen med samme navn, hadde vi tatt med oss GPSen. Det fungerte og vi fant leiligheten uten problem.
Leiligheten var lys og luftig og alle rom, bortsett fra hovedsoverom, hadde aircondition. Plenty med vinduer i begge ender, som lot seg åpne, gjorde at nattempraturen ble ok uten bruk av aircondicion og det var ingenting å utsette på sengene.

Casa de Lara - utsikt

Utsikt fra balkongen vår på Casa de Lara – de lave bygningene til høyre tilhører baren/kafeen

Men med åpent vindu og verandadør mot parken og det lille serveringsstedet tvers over gata, som hadde glade gjester i hvert fall til kl 1, tok det litt tid før vi sovnet. Og da vi endelig sovnet kom søppeltømmerne for å tømme søppelkassene – sånn rundt 2-3 tiden. Tenk om det hadde skjedd i Kværnerbyen! det hadde blitt «full krig» på Facebook!

«Verdensvant» som vi er, er det noe vi er blitt vant med etter hver, både på Kreta og på Lanzarote jobber renholdsfolk om natta – MEN leiligheten lå 6 trapper opp og ikke 4 som forventet. For to pensjonister med dårlige knær og til dels dårlig form ble det litt i overkant! Heldigvis drar vi videre etter en dag i Murcia og med noe planlegging blir det 5 trappeturer t/r totalt og det skal vi vel klare.

casa-trappeoppgang

Trappeoppgangen på Casa de Lara – utfordring for to par med dårlige knær!

Murcia by ligger noe inn i landet og på vei fra flyplassen, som ligger ute ved havet, så vi store frodige landbruksområder og fra vinduene i leiligheten ser vi skogbevokste fjellkammer og i morgen drar vi videre innover i landet og vi er spent på hva vi finner.

Bildene under er resultatet av vår lille rusletur i «nærmiljøet»!

glorieta - palmer

Jeg likte denne nye typen tørketålende palmer!

Glorieta Español

Parken Glorieta de España ligger foran rådhuset i Murcia

Katedralen i Murcia

På Plaza de cardenal Belluga finner du Catedral de Murcia. Katedralen ble åpnet i 1465 og den er åpen for publikum og er vel verdt et besøk.

Rio Segura

Rio Seguro renner igjennom byen på sin vei fra fjellområdene nord for Murcia og ut til havet

I tillegg gikk vi forbi parken «Jardin de Floridablanca», dagens utgave av parken så dagens lys i 1848, og den er blant annet  kjent for sine sine enorme fikentrær. Parken, som er på over 11 000 m2, skal være den første offentlige parken som ble åpnet i Spania. Dessverre fikk vi ikke tatt parken i nærmere i ettersyn – alle innganger til parken som vi fant var låst med kjetting og hengelås!

Ellers var bydelen Carmen, der vi bodde, preget av nyere boligblokker på 5-6 etasjer med noe dårlig vedlikehold og smale trange gater. På rusleturen vår så vi en del grønne parker med lekearealer slik som den som la rett over gata der vi bodde.
På grunn av trappene ble det bare en liten rusletur og resten av ettermiddagen ble tilbragt på balkongen vår hvor vi studerte folkelivet 6. etasje ned.

Det var svært tydelig at Carmen-området, hvor vi bodde, ikke var et turistområde. Vi så flere supermarkeder,  ett par slaktebutikker og 2-3 barer, men ingen spisesteder. Vi fant heller ingen spennende spisesteder på rusleturen vår rundt i området så det ble til at vi spiste «middag» på den kombinerte kaffebaren/isbaren/drikkebula rett over gata.