Rusletur langs Bestumkilen

Dette er et ny-gammelt – innlegg, opprinnelig lagt ut i slutten av mars 2023

Fra strandsonen i «Den engelsek parken» tilhørende Vækerø gård mot Sjølyst

Grunnet ødelagte knær har undertegnede en fast morgenavtale med treningstudio søndag og torsdag. Ukas 5 andre dager kan turfølget påtreffes på tur et eller annet sted i Oslo, men vi er til en vis grad fleksible og hvis det hender at dagens tur må avlyses på grunn av andre gjøremål går det som regel bra å bytte dag.
Slik som i uke 10, da onsdagens tur ble avlyst. YR lovet flott vintervær uten vind på torsdag, trening på helsestudio fristet lite, hva passet da bedre enn en tur langs sjøen?

Med direkte buss rett utenfor døra hjemme som kjører forbi Sjølyst og Lysaker, var det ikke et vanskelig valg å finne ut hvor vi skulle dra. Det måtte bli til den flotte turstien i strandkanten langs Bestumkilen fra Sjølyst til Lysaker ( og for de som vil gå lenger videre ut til Fornebulandet). En stille og rolig tursti som vi ofte har besøkt i de siste 10 årene, lett tilgjengelig som den er.
En annen ting som telte for et besøk nå var at ruta til dagens direktebuss fra midten av april legges om slik at vi ikke lenger kan reise direkte fra Kværnerbyen til Sjølyst.

Turstien langs Bestumkilen en januardag i 2023

Bildet over viser hvordan det så ut på turstien langs Bestumkilen på vårt forrige besøk i midten av januar. Masse is som gjorde det vanskelig å komme seg fram selv med piggstøvler på enkelte steder.
Da våren var kommet på et foreløpig besøk siden sist var pigger denne gangen byttet ut med ordinære joggesko og vi var spendte da vi dro avgårde, ville vi komme fram eller måtte vi snu?Vi ble gledelig overrasket!
Turstien fram til Sollerudstranda var for det meste bar. Enkelte issvuller var det, men de var enkle å komme forbi.
Sollerudstranda derimot var fremdeles dekket av et isteppe og gangveien videre ut til Lysaker var glatt og egnet seg ikke for våre joggesko, men siden det var kommet et par cm med snø natt til torsdag var det heldigvis mulig å gå i nysnøen ved siden av gangveien så vi kom oss velberget fram.

Fra turveien nedenfor Vækerø gård mot Killingen

Vanligvis pleier vi å avslutte turene våre med en kopp kaffe og en matbit på en hyggelig uteservering – ja vi sitter ute selv om det er -10 eller mer!
Tidligere hadde vi med oss Oscar, vår firebeinte følgesvenn gjennom mer enn 11 år, og vi satt alltid ute alle tre når vi hadde pause, så vi har blitt herdet opp gjennom årene.

Oscar – juni 2011 – november 2022

Vi vet av erfaring at det er dårlig med kafeer på Lysaker. Men da det var lenge siden forrige besøk på Lysaker brygge håpet vi at det kanskje hadde dukket opp en liten kafe ute på brygga så vi bestemte oss for å ta en titt.

Vi ble skuffa!
Ikke en eneste liten kafe, bare merkevarebutikker av den dyre sorten og en restaurant, også den av den «finere» sorten. Kaffe ble det nå, den fikk vi kjøpt på restauranten – og den var god.
Et sted å sitte var det derimot verre med, restauranten hadde en uteservering men den var pakket ned med presenninger og kjetting. De få benkene som sto langs kaikanten var fulle av smeltende snø og vi hadde ikke med oss sitteunderlag, men vi hadde flaks til slutt og oppdaget ved en tilfeldighet at det sto en tørr benk helt ytterst på kaia!

Sol, lette skyer og vindstille, hva mer kan en ønske seg på tur langs Bestumkilen?

Ett svar til «Rusletur langs Bestumkilen»

  1. Nydelig stemningsbilde til slutt! 💖

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: