Stolpejakt – nye kart i mine nærområder

1. mai lanserte «Bekkelagets OS Orientering» fem ny kart i områder som jeg vil kalle mine nærområder, enkle som de er å nå med offentligtransport fra Kværnerbyen.
Det går buss både til Ekeberg (20 stolper), Mortensrud (10 stolper) og Nordstrand (40 stolper) i Konows gate ca 5-10 minutter fra min ytterdør.
For å komme til Holmlia med Hvervenbukta (25 stolper) og Ormsund (10 stolper) er det litt mer kronglete, men 10 minutter med «vår» buss og deretter buss-/togbytte i Bjørvika er inget hinder.

Hvitveisteppe – Brannfjell på Ekeberg

Som pensjonister har vi god tid og med månedskort som gjelder innen Oslos grenser er det bare mine knær og deres dagsform som begrenser oss – vanligvis klarer de 5-6 km før de begynner å slå seg vrange..

Siden flere av områder er steder hvor vi allerede er godt kjent etter å ha gått stolpejakt der hvert år siden vi startet opp våren 2017, var turfølget og undertegnede spente på hvor stolpene var satt ut denne gang.
Etter en nærmere titt på kartene viste det seg at flere av stolpene denne gang var satt ut på nye steder hvor vi tidligere ikke hadde vært.

De 20 stolpene på kart «Ekeberg», hvor turfølget og undertegnede er «lommekjente» etter å ha ruslet tur med Oscar der ukentlig i 10 år, ble delt opp i to turer.
Nedre del av Ekebergskråningen fra den gamle «Sjømannskolen» og opp til «Søylehuset» kafeen på Ekeberg – og tilbake ned gangveier/stier i den øvre delen av Ekebergskråningen ble gått 9, mai – og den øvre delen av kartet fra Simensbråten til Svarta og ned til sti langs Ekebergveien tilbake til Ekebergsletta og stolpe 19 og 20 plassert ved gangveien over sletta var «i boks» 10. mai.

Tjernet «Svarta» på Brannfjell, Ekeberg

Turen ble avsluttet med en kopp kaffe og nydelig «sjokoladebolle» på «Svingen på sletta», et av våre stamsteder, i Brannfjellveien her oppe på Ekeberg.
Som vanlig når vi er ute og rusler er det kollektivtrafikk som gjelder, denne gang buss 34 Ekeberg Hageby til Simensbråten.
Etter kafebesøket ruslet vi opp til holdeplass «Ekeberg hageby» i Stamhusveien og tok buss 34 tilbake igjen.

Ruta vi gikk fra Simensbråten og opp til Svarta – og tilbake langs Ekebergveien til kafeen «Svingen på sletta»

Med kartene «Mortensrud» og «Ekeberg» «i boks» er det neste på vår liste kart «Nordstrand».
Kart «Nordstrand» dekker et stort område og de tre siste årene har stolpene stort sett stått på de samme områdene, så turfølget og undertegnede var svært spente på årets plassering av stolper.
Etter å ha studert kartet ser det ut til at de ansvarlige for utsettingen i år har funnet flere nye steder å sette ut stolpene, men som tidligere er det mye asfalt og til dels lange avstander mellom stolpene.

Turfølget og undertegnede ser fram til å starte på kart «Nordstrand» da hoveddelen av kartet i år går i ukjente trakter.
Følg med på bloggen for referat fra neste tur….


Fra Brannfjell, Ekeberg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: